nieuws

Alpro beste werkgever voor technisch talent

Technologie & Techniek

Alpro beste werkgever voor technisch talent

Alpro uit Wevelgem won de eerste Maintenance HR Award, als bekroning voor de aantrekkelijkste werkgever voor technisch talent. De uitreiking vond plaats tijdens de Maintenance 2015 vakbeurs afgelopen week in Antwerpen.

De Maintenance HR Award is een initiatief van BEMAS, Belgian Maintenance Association en VOKA, Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland in het kader van het Europese MORE4CORE-project met financiële steun van het Interreg IVB-programma.

 

Aantrekkelijk werkgever

‘Ben ik een aantrekkelijke werkgever voor technisch talent?’ Om het antwoord op deze vraag te kennen nam een twintigtal bedrijven begin 2015 deel aan de Maintenance HR Award 2015. Met een uitgebreide vragenlijst werd gepeild naar de werktevredenheid van de technici en naar verbeterpunten op gebied van onderhoud en de onderhoudsdienst.

Enquête

Meer dan 300 technici vulden de enquête in, en hun input zorgde voor een ranglijst van de deelnemers op basis van verschillende magneetfactoren:

  • Relatie (onderhouds)technici en operations;
  • Onderhoudsmanagement en ondersteuning;
  • Visie op kwaliteitszorg;
  • Adequate voorziening van middelen;
  • materialen en gereedschap;
  • Bottom-up participatie.

Bedrijfbezoek

Na analyse van de resultaten door BDO Adforum kwamen Actemium, Alpro en Geysen als finalisten uit de bus. De vakjury bracht een bezoek aan deze bedrijven om de scores uit het onderzoek kwalitatief te kaderen. Op basis van goede resultaten uit de enquêtes en de bezoeken ter plaatse van de jury (met experten van BEMAS, RITMO en VDAB), werd Alpro Wevelgem als winnaar aangeduid van de Maintenance HR Award 2015. Marc De Boom nam in naam van zijn bedrijf de award in ontvangst.

BEMAS
De Belgian Maintenance Association vzw is een dynamische non-profit vakvereniging voor onderhoudsverantwoordelijken, maintenance professionals en iedereen die op de één of andere manier met onderhoud of asset management te maken heeft. BEMAS is een platform voor het delen van kennis en best practices in onderhoud en onderhoudsbeheer. Zo wil BEMAS bijdragen tot een verhoging van de competentie in het (Belgische) bedrijfsleven en tot de creatie van toegevoegde economische waarde door een duurzaam beheer van machines, installaties en gebouwen.

VOKA

VOKA, Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland is een interprofessionele werkgeversorganisatie. Zij verdedigt de belangen van de ondernemingen in de regio Antwerpen-Waasland. Met haar Routeplan 2020 zet zij haar strategische visie om in een sterk actieplan, waarvan competentieontwikkeling één van de hoekstenen is van haar economisch beleid. Het platform Industrie is een hecht netwerk waarbij expertise uitwisseling centraal staat. Tenslotte biedt de Kamer service en ondersteuning aan het ondernemerschap in al zijn facetten.

Reageer op dit artikel