nieuws

7 Flanders’ FOOD onderzoeksvoorstellen naar volgende ronde

Technologie & Techniek

7 Flanders’ FOOD onderzoeksvoorstellen naar volgende ronde

Op basis van bedrijfsondersteuning, waaronder participatie van minimum 5 bedrijven, gaan 7 onderzoeksvoorstellen naar de volgende fase in de Oproep 2015 voor Flanders’ FOOD projecten. De onderzoeksonderwerpen zijn divers: van beïnvloeding van het kleefgedrag van roestvast staal over veilige en kwalitatieve droge rijping van rundvlees tot de ontwikkeling van een snelle microbiologische methode.

In de periode mei – juni 2015 zullen de weerhouden projectvoorstellen uitgewerkt worden tot een full proposal door de betrokken kennisinstellingen en Flanders’ FOOD met input van de deelnemende bedrijven. De finale versie van de full proposal zal Flanders’ FOOD ten laatste eind juni bij IWT indienen ter evaluatie.

 

De zeven projecten

CLEANSURFACE – Beïnvloeding van het kleefgedrag van RVS door chemische en fysische oppervlaktebehandeling voor preventieve of curatieve behandeling van fouling en biofilms; 

EXTENDLIFE – Invloed van processing- en bewaringscondities op de functionaliteit en de sensoriek van natuurlijke anti-oxidatieve en antimicrobiële producten gebruikt voor chemische en microbiële houdbaarheid van levensmiddelen; 

HighQJuice – Optimale productie van een plantaardig sap met minimale impact op de kwaliteit; 

SAFEMEAT – Strategieën voor het beheersen van pathogenen en gebruik van indicatorkiemen doorheen de vleesketen; 

Optidrybeef – Veilige en kwalitatieve droge rijping van rundvlees; 

OPTIVEG – Optimaal kwaliteitsbehoud van vers versneden groenten onder fluctuerende temperatuur en O2 condities; 

PROMILK – Ontwikkeling en toepassing van een snelle methode voor de kwantificatie van de thermoresistente bacteriële proteolytische activiteit in melk in het kader van houdbaarheidsvoorspelling en exportscenario’s. 

Deelnemen kan nog!

Bedrijven die nog niet ingetekend hebben, kunnen voor deze zeven projecten nog steeds deelname-overeenkomsten opsturen.  

Reageer op dit artikel