nieuws

Hoe helpen robotica en sensortechnologie de voedingsindustrie vooruit?

Technologie & Techniek

Flanders’ FOOD organiseert op 7 mei tijdens de vakbeurs Indumation een event dat professionals uit de voedingsindustrie en de technologische industrie een beter inzicht geeft in sensortechnologie, datacaptatie- en verwerking enerzijds en machines en robotica anderzijds. Deze thema’s zullen de voedingsindustrie in de volgende jaren sterk vooruit kunnen helpen.

Automatisatietechnologie is een motor voor groei in de voedingsindustrie. Zoals de productiviteit van de landbouwindustrie sterk gestegen is m.b.v. technologie, zo is ook de voedingsindustrie dezelfde weg ingeslaan. Twee belangrijke technologiedomeinen die de groei van de voedingsindustrie van energie voorzien, zijn sensoren en dataverwerking enerzijds en machines en robotica anderzijds. Dit initiatief kadert binnen de projecten: F3, Sensors for Food en PicknPack

Programma

Het programma bestaat uit voordrachten van onderzoekers en case-studies van automatisatietechnologie uit de voedingsindustrie. Panelgesprekken met vertegenwoordigers uit de voedingsindustrie, technologische industrie en onderzoekswereld zullen inzichten brengen in hoe we deze technologie wel en niet aan het werk kunnen zetten in de voedingsproductie. Waar kunnen we de meeste toegevoegde waarde verwachten in onze operaties, waar creëert het de grootste hefbomen? Deze paneldebatten kaderen in het ondernemersgedreven Flanders’ FOOD platform “kwaliteit”. 

Gratis deelname

Deelname aan dit event, aanvang 9 uur, is gratis voor leden van Agoria, Flanders’ FOOD, Sirris en PicknPack partners, mits inschrijving

Reageer op dit artikel