nieuws

Nieuwe Freshline IQF+ vriezer met hoge doorvoersnelheid

Technologie & Techniek

Nieuwe Freshline IQF+ vriezer met hoge doorvoersnelheid

Air Products breidt de serie Freshline IQF-vriezers uit met de IQF+ vriezer. Deze biedt de mogelijkheid om tegen minimale kosten hoge doorvoersnelheden voor hoogwaardige IQF-producten te realiseren.

Met de vriezer kunnen voedingsmiddelenfabrikanten vrijwel alle producten zoals garnalen, fruit en vlees afzonderlijk snel korstvriezen of invriezen zonder afbreuk te doen aan hygiëne, veiligheid of kwaliteit. De serie Individually Quick Frozen (IQF)-vriezers van Air Products bestaat uit diverse systemen die geschikt zijn voor zelfs de kleinste producttypen en productiebatches.

Vanaf 1,5 ton per uur

De Freshline IQF+ tunnelvriezer maakt het verwerken van volumes vanaf 1,5 ton per uur mogelijk. Dat was volgens de leverancier tot nu toe vaak het maximale volume van IQF-vriestunnels. Voor een optimaal IQF-resultaat worden de producten in het voorste deel van de vriezer aan zachte, draaiende bewegingen onderworpen, zodat ze niet aan elkaar gaan vastzitten. Door de bijna onmiddellijke cryogene invriezing blijven de essentiële, sensorische eigenschappen van het product behouden.

Beperkt stikstofverbruik

De cryogene tunnel van de nieuwe innovatieve Freshline® IQF+ vriezer biedt een hoge efficiency, waardoor het stikstofgebruik beperkt blijft. ”Dankzij een uniek systeem voor koude-overdracht dat ontwikkeld is door de R&D-afdeling van Air Products, kunnen wij zorgen voor optimale prestaties van de vloeibare stikstof die wordt gebruikt als koelmiddel”, licht Ann Callens, Food, Cryo and Water Business Manager bij Air Products toe. ”Dat resulteert in een ultrasnel vriesproces met behoud van hoogwaardige kwaliteit. De operationele kosten zijn echter lager dan bij andere cryogene tunnelvriezers of dompelvriezers die nu op de markt zijn.” 

Reageer op dit artikel