nieuws

Viervoudige membraandoseerpompen voor hygiënische doseerapplicaties

Technologie & Techniek

Viervoudige membraandoseerpompen voor hygiënische doseerapplicaties

Spin Pompen breidt haar assortiment voor Nederland en België uit met de Quattroflow viervoudige membraandoseerpompen. Hierdoor zijn deze pompen, die speciaal ontwikkeld zijn voor de farmaceutische industrie en biotechnologie, nu ook beschikbaar voor hygiënische doseerapplicaties in de voedingsmiddelenindustrie.

Het werkingsprincipe van de is gebaseerd op de bewezen werking van een menselijk hart. De compacte Quattroflow doseerpompen bieden een veilige, betrouwbare en efficiënte oplossing voor het doseren van diverse toevoegingen in voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld kleur-, geur- en smaakstoffen en vitamines.

Voordelen

De viervoudige membraanpompen, geleverd door Spin Pompen, onderscheiden zich van andere doseerpompen door hun bijzonder grote regelbereik, tot 1 op 200. De pompen van de QF1200 serie, bijvoorbeeld, zijn geschikt voor een capaciteit van 6 tot 1.200 l/uur. Dankzij de aanwezigheid van 4 membranen en de relatief hoge toerentallen hebben de pompen een hogere pulsfrequentie dan traditionele membraandoseerpompen. Hierdoor bieden ze een werking met beduidend minder pulsatie.

Zachte behandeling

De membraanpompen zorgen bovendien voor een zachte behandeling van het verpompte product en voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen. Ze zijn niet alleen geschikt voor CIP en SIP reiniging maar zijn in staat om zelf de CIP/SIP reinigingsvloeistoffen te verpompen.

Dankzij een sealless design de pompen hermetisch gesloten en functioneren lekvrij, wat een hoog niveau van hygiëne en productveiligheid garandeert.

Uitvoeringen en opties

De Quattroflow pompen zijn leverbaar in 5 verschillende groottes (QF 150, 1200, 4400, 5050 en 20k) en hierdoor geschikt voor capaciteiten van 1 tot 20.000 l/uur en drukken tot 6 bar. Ze kunnen worden geleverd met verschillende aansluitposities voor de zuig en pers. Optioneel zijn de Quattroflow membraandoseerpompen leverbaar met een drukschakelaar, flow meter, power supply en membraan monitoring sensor.

Reageer op dit artikel