nieuws

Eerste fruitgummi 3D-printer

Technologie & Techniek

Eerste fruitgummi 3D-printer

Snoepfabrikant Katjes UK Ltd. presenteerde op de ISM in Keulen de eerste 3D-printer, The Magic Candy Factory, voor fruitgummi’s. Deze zou nog voor de zomer op de markt komen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Consumenten zullen in winkels met The Magic Candy Factory kunnen kiezen uit 20 verschillende ontwerpen, bijvoorbeeld een octopus. Daarnaast is er keuze uit maar liefst 9 smaken en bijhorende kleuren.

Niet meer dan vijf minuten

Het printen van 15-25 gram vraagt niet meer dan 5 minuten tijd, wat bijzonder snel is in vergelijking met andere printers. De Fused Deposition Modeling technologie in de printer, ontwikkeld door Katjes, omvat het opwarmen van de veganistische ingredienten, die met een behulp van nozzle het eindproduct vormen. De vormen zijn met behulp van 3D modellering software door een team van Katjes ontwikkeld. Zogenoemde G-code instructies sturen de printer aan voor de productie van de fruitgummi’s in verschillende lagen.

 
Reageer op dit artikel