nieuws

Twaalfkops weger draagt bij aan efficiënte productie

Technologie & Techniek

Twaalfkops weger draagt bij aan efficiënte productie

De twaalfkops Fresh Food weger van Ishida Europe stelt de Belgische delicatessenproducent Deldiche in staat een breed assortiment producten op één machine te verwerken, belangrijk voor de snelheid en efficiency bij het verpakken. Het hygiënische, gemakkelijk te reinigen ontwerp van de weger maakt snelle productwisselingen mogelijk.

Naast het uitgebreide productassortiment draagt Belgische delicatessenproducent Deldiche de versheid van hun producten hoog in het vaandel. Dat betekent dat er geen grote hoeveelheden op voorraad worden gehouden, maar dat er snel wordt ingespeeld op de dagelijkse orders van klanten. Het onvermijdelijke gevolg is dat de productieruns kort zijn en orders zo snel mogelijk moeten worden verzonden.

Uitdagingen

Hoewel automatisering van het verpakkingsproces een voor de hand liggende oplossing leek, waren met name het grote aantal verschillende producten en hun verschillende verwerkingseigenschappen een uitdaging. Koen Ryssaert, productiemanager bij Deldiche: “Wij stelden BRN voor de uitdaging om een weegoplossing te vinden voor het verwerken van letterlijk honderden verschillende producten, waaronder ook zeer plakkerige en kwetsbare delicatessen.”

Flexibele opstelling

De flexibele opstelling van de Ishida CCW-M-112 omvat 12 lineaire banden die de toevoer naar de hoppers van de multiheadweger verzorgen. Vóór de banden bevindt zich een operator, die de stroom van producten naar de hoppers kan regelen. De 12 belt feeders en 12 sets met hoppers van de weger bieden Deldiche de mogelijkheid om twee verpakkingen tegelijkertijd te vullen en daarmee de verpakkingssnelheid te verdubbelen. Bovendien is het mogelijk twee verschillende producten in dezelfde verpakking te mixen. De besturing zorgt ervoor zorgt dat het uiteindelijke doelgewicht altijd uiterst nauwkeurig en consistent wordt bereikt.

Hygiënisch ontwerp

Het hygiënische, gemakkelijk te reinigen ontwerp van de weger maakt snelle productwisselingen mogelijk. Om de machine volledig te reinigen wordt er een speciale wasinstallatie op wielen tot naast de weger gereden, waar contactonderdelen kunnen worden opgezet voor eenvoudig reinigen.

 

Reageer op dit artikel