nieuws

Callebaut chocolade op menu ‘3D-printing’-restaurant

Technologie & Techniek

Callebaut chocolade op menu ‘3D-printing’-restaurant

Voor de 3D-geprinte desserts koos Food Ink, ‘s werelds eerste ‘3D-printing’-restaurant voor Callebauts iconische 811-lijn van donkere Belgische chocolade. Die wordt verwerkt en geprint door de byFlow 3D-printers, en opent een heel nieuwe chocoladewereld vol mogelijkheden.

Food Ink, ‘s werelds eerste ‘3D-printing’-restaurant, trapte zijn wereldtour af in de Old Treman Brewery, pal in het creatieve hart van Londen. Drie dagen lang serveerde het pop-uprestaurant gerechten van de bovenste plank met ingrediënten van over heel de wereld. Wat het restaurant uniek maakt, is dat alles er 3D-geprint is: van de stoelen waar je op zit, het bestek waarmee je eet, tot en met het eten op je bord.

3D-geprinte chocolate

Voor zijn desserts keek Food Ink naar Callebaut, en meer bepaald naar zijn vermaarde 811-lijn van Finest Belgian Chocolate met hoge werkbaarheid. Chef Catany, die aan het hoofd staat van La Boscane, een de meest prestigieuze nieuwe restaurants in Spanje, en eerder ook zijn strepen verdiende bij elBulli, legt uit: “Het is fantastisch om te werken met de beste ingrediënten van over de hele wereld. Voor de chocolade keken we uiteraard naar België en de 811-lijn van Callebaut is een absolute droom om mee te werken.”

Unieke kans

Voor Callebaut was het een unieke kans om deel uit te maken van een project dat de toekomst van chocolade vormgeeft. Pascale Meulemeester, Vicepresident van Global Gourmet: “Het is een grote eer om deel uit te maken van dit event en mee te werken aan dit innovatieve project. Dit is een extra bewijs dat Callebauts Finest Belgian Chocolate nog altijd de voorkeur wegdraagt van chefs over de hele wereld.”

byFlow

Food Ink werkt voor het project samen met byFlow, de uitvinder van ‘s werelds eerste draagbare multi-materialen 3D-printer. “We zijn blij om deel uit te maken van dit unieke verhaal. Dit partnership is een ideale manier om de vele mogelijkheden van 3D-printing te tonen in een omgeving waar mensen dat het minst verwachten: de restaurantkeuken”, zegt Frits Hoff, CBDO van byFlow.

Reageer op dit artikel