nieuws

Tetra Pak PlantMaster biedt ‘end-to-end’ controle

Technologie & Techniek

Tetra Pak PlantMaster biedt ‘end-to-end’ controle

Fabrikanten kunnen dankzij de nieuwste versie van PlantMaster van Tetra Pak hun gehele fabriek programmeren door middel van één informatiemanagementsysteem. Deze upgrade biedt ook een gebruiksvriendelijke interface speciaal voor de voedings- en drankenindustrie.

In de voedings- en drankensector hebben fabrikanten regelmatig apparatuur van verschillende leveranciers in één fabriek, wat vaak leidt tot afzonderlijke informatiesystemen. Sommige van die machines vragen zelfs om handmatige data invoer, zo is nogal eens het beeld bij veel voedingsbedrijven. 

Een set van tools

Met de nieuwe software biedt de Tetra Pak PlantMaster één set van tools die alle activiteiten integreert: van binnenkomende grondstoffen tot afgewerkte, gepalletiseerde producten. Dit geeft fabrikanten volledige controle over de fabriek. Het stroomlijnt gegevensverzameling, maakt een nauwkeurige analyse en verhoogt de efficiëntie.

Meer productie, minder complexiteit

Jose Luis Campillos, eigenaar van de Spaanse sappen- en drankenproducent DAFSA: “Een fabrieksmanagementsysteem moet ons gemakkelijk elk deel van een operatie laten berekenen, zodat we processen kunnen optimaliseren en efficiënter worden. Met de nieuwe Tetra Pak PlantMaster hebben we alle informatie die nodig is voor de planning en productie management.”

‘End-to-end’-oplossing

Charles Brand, Executive VP Product Management en Commercial Operations bij Tetra Pak: “De nieuwe Tetra Pak PlantMaster biedt klanten een eenvoudige end-to-end oplossing door fabriekscontrole in één enkel informatiesysteem te passen. Het verlaagt de complexiteit in hun managementprocessen en het verhoogt de productiviteit. Daardoor zien we een positief effect op de bottomline. We zijn dan ook verheugd om te merken dat klanten de waarde van dit nieuwe systeem snel opvalt.”

Upgrade

De nieuwe Tetra Pak PlantMaster is wereldwijd beschikbaar als een upgrade van de bestaande diensten, of als een nieuwe installatie. Het wordt op de Tetra Pak stand vertoond tijdens Gulfood Manufacturing 2016, dat deze week in het Dubai World Trade Centre plaatsvindt.

Reageer op dit artikel