nieuws

Massastromen in schroeftransporteurs beheersen

Technologie & Techniek

Massastromen in schroeftransporteurs beheersen

Door de samenwerking tussen Van Beek Schroeftransport en weegspecialist Penko Engineering is het nu mogelijk realtime bij te houden hoeveel product de schroef transporteert. Dit biedt talloze mogelijkheden.

De operator kan bijvoorbeeld bepalen hoeveel gram van een bepaald materiaal per minuut aan het proces mag worden toegevoegd. De schroeftransporteur van Van Beek Schroeftransport past zijn snelheid hier dan op aan. Ook kan hij invoeren dat de schroeftransporteur bij het bereiken van een bepaald gewicht stopt, of zichzelf eerst leegdraait en dan stopt.

Meten is weten

Tijdens bedrijf ziet de gebruiker de materiaalsnelheid (m/s), hoeveelheid kg/s, hoeveel kg al vervoerd is en de aansturing van de debietregeling van 0 tot 100 %. Dit is mogelijk door met speciale rekstrookkrachtopnemers de massa van de schroef plus inhoud te bepalen. De verplaatsing en de snelheid zijn met een toerenwachter vast te stellen.

Getoond in de Fabriek van de Toekomst

Bezoekers van de beurs Industrial Processing kregen de primeur en konden de weegschroef ter plekke uitproberen. Met een druk op de knop konden zij de capaciteit eenvoudig op- of terugvoeren, waarop de schroeftransporteur direct reageerde met een aanpassing van het toerental. Ook konden zij de schroef het commando geven om na een bepaalde hoeveelheid te stoppen met het transport.

Lees VMT Food 4

In VMT Food 4, 2016 pagina 20-23 staat een uitgebreid verslag van de Industrial Processing. Deze editie is digitaal beschikbaar. Klik hier !! 

Reageer op dit artikel