nieuws

Yokogawa en Cosasco sluiten overeenkomst over ISA100 Wireless-producten

Technologie & Techniek

Yokogawa en Cosasco sluiten overeenkomst over ISA100 Wireless-producten

Yokogawa sloot een wederzijdse verkoopovereenkomst met Rohrback Cosasco Systems, Inc., een producent van corrosiemonitoringsystemen en -apparatuur. Als onderdeel van de overeenkomst gaat Yokogawa de ISA Wireless™-gebaseerde MWT-3905 en CWT-9020 corrosiemonitors van Cosasco distribueren. Cosasco zal op zijn beurt de ISA Wireless-gebaseerde draadloze veldapparatuur van Yokogawa gaan afzetten.

ISA100 Wireless is een technologie op basis van de ISA100.11a-standaard. Het omvat ISA100.11a-2011-communicatie, een applicatielaag met standaardobjecten voor procesbesturing, apparatuurbeschrijvingen, een gateway interface, infraroodvoorzieningen en een backbone router.

Efficiënter onderhoud

Door de overeenkomst kan Yokogawa haar programma draadloze veldapparatuur nu uitbreiden met corrosiesensoren. Klanten kunnen daardoor hun procesomgeving efficiënter onderhouden en de veiligheid verbeteren. Cosasco verwacht zijn verkoop te verbeteren door de toevoeging van draadloze veldapparatuur van Yokogawa.

Draadloze communicatie

Met een draadloos veldsysteem kunnen veldapparatuur en analysers draadloos communiceren met monitoring- en besturingssystemen op host niveau. De steeds sterker wordende noodzaak om de productiviteit te verbeteren en de veiligheid te verhogen door meer gegevens uit het veld te verzamelen, zorgt ervoor dat steeds vaker een beroep wordt gedaan op draadloze apparatuur. Deze kan zelfs in moeilijk toegankelijke locaties worden geïnstalleerd en biedt als bijkomend voordeel dat het de installatiekosten verlaagt.

Draadloze corrosiemonitors

Corrosiesensoren bewaken het dunner worden of het verval van metalen buiswanden en andere installaties. Hiertoe wordt een verscheidenheid aan technologieën ingezet, waaronder elektrische weerstands- en ultrosoontechnologie. De MWT-3905 en CWT-9020 van Cosasco zijn corrosiesensoren voor directe meting die gebruik maken van hoge-snelheid elektrische weerstand- en lineaire polarisatieweerstand-technologie. Kenmerkend hiervoor is dat de mate van corrosie in alle procesomgevingen kan worden gemeten en dankzij de ISO100 Wireless zeer veilig en betrouwbaar is.

 
Reageer op dit artikel