nieuws

Industrie 4.0 centraal op Drinktec 2017

Technologie & Techniek

Industrie 4.0 centraal op Drinktec 2017

Drinktec, 11 tot 15 september in Messe München, omvat niet alleen de volledige productketen van alle drankensectoren. Het is meteen ook de grootste drankentechnologiebeurs ter wereld. Voor het eerst maakt de Italiaanse wijntechnologiebeurs Simei hier deel van uit.

De grote gemene deler op de beursvloer van de 65-jarige drankentechnologiebeurs Drinktec, 11 tot 14 september 2017, is de fabriek van de toekomst, ofwel Industrie 4.0. Nieuwe technologieën en digitalisering zullen in de toekomst nog meer overheersend zijn in de bedrijven. Drijfveren zijn duurzaam en efficiënt produceren en ondernemen, om zo competitief mogelijk te opereren op een globale markt. Resource management, met name gericht op utiliteiten en grondstoffen is een van de thema’s, naast natuurlijke ingrediënten is een van de beursthema’s. Creatieve oplossingen moeten het antwoord zijn op de uitdagingen.

Grootste ter wereld

Met meer dan 1.600 exposanten uit ruim 70 landen en een bezoekersaantal dat de 70.000 – uit meer dan 180 landen – overstijgt is Drinktec de grootste drankenbeurs ter wereld. België is vertegenwoordigd met 27 exposanten en ruim 1.100 Belgen worden verwacht, zegt beursdirecteur Petra Westphal. “Nederland is vertegenwoordigd door 31 exposanten, maar we verwachten evenveel Nederlanders als Belgen.”

SIMEI @ Drinktec

Voor het eerst vindt de toonaangevende Italiaanse wijntechnologiebeurs SIMEI, georganiseerd door Unione Italiana Vini Società (UIV), gelijktijdig plaats met Drinktec, ondersteund door VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau). “De beurs vindt voortaan om de twee jaar afwisselend plaats in het Milaan en München”, zegt een trotse beursdirecteur van Messe München. Bij UIV zijn 700 wijnproducenten aangesloten uit alle Italiaanse regio’s, goed voor 85% van de Italiaanse wijnexport. VDMA vertegenwoordigt 3.200 bedrijven.

Foto: Krones

Reageer op dit artikel