nieuws

Carrefour lanceert gepersonaliseerde smoothie vendingmachine

Technologie & Techniek

Carrefour lanceert gepersonaliseerde smoothie vendingmachine

Klanten van Carrefour kunnen vanaf 1 juni – in twee Brusselse vestigingen- via een eenvoudige vendingmachine 100% natuurlijke smoothies aankopen die weinig calorieën en geen toegevoegde suikers bevat. De klant kiest de groenten en het fruit voor zijn smoothie ook zelf op de machine, die ontwikkeld is door de Belgische start-up Alberts.

De smoothiemachine is een automaat die bevroren gesneden stukjes fruit en groenten bevat. De klant selecteert een smoothie naar keuze en volgt het bereidingsproces van A tot Z. Een caloriearme smoothie, 100% natuurlijk, zonder toegevoegde suikers. Afhankelijk van de gekozen mix kan de klant bijvoorbeeld een detox-, vitaminerijke of energieboostsmoothie maken.

Verfrissende samenwerking met een Belgische start-up

Carrefour is trots dit project te lanceren, dankzij de Belgische start-up Alberts, en biedt momenteel als enige in België deze innovatieve, gezonde en verfrissende drankjes aan.

De smoothiemachine werd bedacht en ontworpen door Stefan Maas, Glenn Mathijssen en Philippe Hennin. De enthousiaste bedenkers zijn trots op deze eerste stappen in de markt en blijven dankzij deze samenwerking evolueren.

Eerste in zijn soort

“Op dit moment is het apparaat het eerste in zijn soort in België”, legt Philippe Hennin uit. “Wij ontwikkelen het product voortdurend verder op basis van technische vooruitgang en de feedback van klanten.” Zo zal het over enkele weken mogelijk zijn om een app te downloaden waarmee iedereen zijn eigen smoothierecept kan samenstellen door drie of vier ingrediënten te kiezen en dit persoonlijke recept door te sturen naar de automaat.

Zes standaard recepten

Momenteel bevat het menu zes standaard recepten (energieboost, detox, rijk aan mineralen, …), samengesteld in samenspraak met Carrefour, die naargelang de seizoenen zullen wijzigen. Ze zijn allemaal 100% natuurlijk op basis van fruit en groenten, gezond en evenwichtig, bevatten geen toegevoegde suikers, sappen of purees. Het apparaat maakt de smoothie klaar terwijl de klant toekijkt; het proces is dus volledig transparant. De smoothie wordt betaald aan de kassa bij de algemene afrekening. Rietjes en deksels kan de klant bij de machine nemen.

 

Reageer op dit artikel