nieuws

Thermo-inkt onthult verborgen boodschap op aluminium blikje

Technologie & Techniek

Thermo-inkt onthult verborgen boodschap op aluminium blikje

De Ardagh Group heeft een ‘Reveal Impact’ thermo-inkt ontwikkeld. Deze temperatuurgevoelige inkt voor aluminium blikjes laat bij verandering van de temperatuur een verborgen boodschap zien.

Reveal Impact combineert temperatuurgevoelige inkt. Beide hebben dezelfde kleur bij lage temperatuur. Als de kan warmer wordt, verdwijnt 1 kleur sneller dan de ander waardoor een boodschap van bijvoorbeeld een marketeer zichtbaar wordt.

Verrassende marketing

“Reveal Impact is een volgende ontwikkeling van de thermochromische inkten waarbij drankmerken kunnen communiceren met consumenten via een out-of-the-box oplossing”, verklaart Nikola Kerkhoff, productmanager bij de Ardagh Group. “De inkten geven niet alleen de temperatuur van de drank weer en daarmee het ideale drinkmoment, maar ze faciliteren ook de interactie met de consument. Wanneer de kleur van de inkt verandert, komen de drinkervaring en de communicatie samen in de hand van de consument.”

Reageer op dit artikel