nieuws

Wat kunnen technologen en engineers van elkaar leren?

Technologie & Techniek

Wat kunnen technologen en engineers van elkaar leren?

De consument vraagt om voedsel dat minder bewerkt is en liefst geen conserveermiddelen bevat. Dit vereist dat het productieproces moet bestaan uit goed ontworpen machines die efficiënt produceren, makkelijk en snel om te stellen zijn en bovenal goed en grondig te reinigen zijn.

Dat is de wens van elke kwaliteitsmanager, plantmanager, operator en technische dienst van een voedingsmiddelenbedrijf. Helaas is dit niet altijd het geval. Niet alle schoon te maken onderdelen zijn goed bereikbaar en het is niet altijd te zien of alles goed is gereinigd.

Door in gesprek te gaan met de machinebouwer zijn veel van dit soort problemen vermijdbaar. Dit is een van de thema’s op het event Engineering in Food & Beverage op 3 oktober in De Fabrique. 

 

Energiebesparing

Een ander onderwerp dat aan bod komt is energiebesparing. Zo zal Cosun vertellen hoe ze energiebesparing hebben aangepakt bij Suikerunie. In het komende nummer van VMT kunt u daar al meer over lezen.

 

Een efficiënt productieproces

OEE – overall equipment effectiveness – meet en maakt inzichtelijk hoe efficiënt een proces draait. Dit biedt aanknopingspunten voor verbetering. Continental Bakeries (Haust) b.v. werkt al een aantal jaren met OEE. Michel de Waal, WCM manager zal vertellen over de resultaten die het traject heeft opgeleverd.

 

Bekijk het programma en meld u aan

 

Reageer op dit artikel