nieuws

Kwaliteitsinspectie van voedingsverpakkingen op hoger niveau

Technologie & Techniek

Kwaliteitsinspectie van voedingsverpakkingen op hoger niveau

De nieuwe VisioPointer van Gullimex spoort verpakkingsfouten in productielijnen op en integreert productoptimalisatie in de lijn. De operator krijgt onmiddellijk inzicht in de actuele kwaliteit van de productie.

De VisioPointer gebruikt hoge resolutie camerabeelden en controleert verpakkingen op een correcte seal, een juist geplaatst etiket en ontbrekende tekst, zoals de THT. De VisioPointer draait inline, op hoge snelheid en simultaan aan boven- en onderzijde tot maar liefst 240 verpakkingen per minuut. Het apparaat ziet dus in 1 beweging of het zorgvuldig geproduceerde eindresultaat op alle fronten voldoet aan de eisen voor de consument.

Verbetering van productielijnen

De productieoptimalisatiemodule zorgt ervoor dat de productieapparatuur altijd in optimale staat verkeert. Zowel kleine als grote storingen, kan de operator snel achterhalen via de storingsgeschiedenis. Hij kan ook advies krijgen hoe de storing verholpen kan worden. Voordeel is meer foutloze producten per uur.

Verwijdering knelpunten

De intelligence module van Gullimex verbetert de productiedoorvoer en verwijdert knelpunten in het gehele verpakkingssysteem. Analyses van de keten en stellen onregelmatigheden vast nog voordat deze voor problemen zorgen. De gegevens bevatten alle relevante informatie voor een productieanalyse, zoals productie ID, batch ID, operator naam, oorzaak downtime, enzovoorts. Hierdoor is het mogelijk om de productie-efficiëntie te beoordelen tijdens een volledige productiedag of zelfs de efficiency van de ene fabriek ten opzichte van een andere.

 

Reageer op dit artikel