nieuws

Tekort Big Data analisten hindert implementatie Industrie 4.0

Technologie & Techniek

Tekort Big Data analisten hindert implementatie Industrie 4.0

Er is een discrepantie tussen de visie van senior managers over Industrie 4.0 en de implementatie van elementen daarvan in voorspellend onderhoud.

Dit blijkt uit onderzoek van de Emory Universiteit.

 

Zes studenten interviewden 103 verantwoordelijken voor onderhoud in Europa, Amerika en Azië. De volgende onderwerpen werden aan de professionals voorgelegd:

 

  • De huidige staat van voorspellend onderhoud in industriële plants
  • De mate van tevredenheid met de huidige systemen voor voorspellend onderhoud
  • Welke IIoT onderhoudssystemen de komende vijf jaar geïmplementeerd zullen worden
  • Factoren die de implementatie van nieuwe IIoT oplossingen blokkeren

 

Uit het onderzoek blijkt dat de onderhoudsprofessionals geen urgentie voelen om de huidige aanpak die nog stamt uit de jaren zeventig en tachtig te upgraden. Excel is nog steeds de standaard analysetool. Ze zien vooral praktische bezwaren bij de implementatie van elementen van Industrie 4.0.

 

Traditionele systemen populair

Traditionele systemen voor voorspellend onderhoud waaronder vibratiemonitoring, olieresidumetingen en hittefoto’s zijn nog steeds populair. Handmatig statistisch modelleren met Excel is nog steeds niet vervangen door meer geavanceerde technologieën. De geïnterviewden verwachten dat Automated Failure Reporting en Automated Repair Scheduling de komende jaren hoogstwaarschijnlijk zullen worden geïmplementeerd. Voor technologieën zoals Robotics Assisted Repair en Drone/Robotics Assisted Inspection is de verwachting niet hoog dat ze de komende vijf jaar in de praktijk worden toegepast net als het digital twin concept.

 

Gebrek aan data-analisten

De onderhoudsexperts zien wel de voordelen van het gebruiken en analyseren van data in real-time doordat ze beter beslissingen kunnen nemen. Echter, de meest belangrijke reden die de ze geven voor de implementatie van nieuwe technologieën is het gebrek aan big data analisten. Ook begrijpen ze Industrie 4.0 niet goed genoeg.

Meer weten over dit onderwerp? Kom op 10 oktober naar het Engineering in Food&Beverage Event met als thema: Van Big Data naar Smart Decisions

Reageer op dit artikel