nieuws

Fevia, Flanders’ Food en Pack4Food bundelen hun krachten 

Technologie & Techniek

Fevia, Flanders’ Food en Pack4Food bundelen hun krachten 

Zoals elk jaar levert Pack4Food zijn bijdrage aan het seminarieprogramma op de verpakkingsbeurs Empack, maar dit jaar hebben ook Fevia en Flanders’ Food hun schouders gezet onder het seminarieprogramma.

Meer dan 20% van de bezoekers van Empack komt uit de voedingsindustrie en net daarom werkt de beursorganisatie samen met experten om het seminarieprogramma voor bezoekers uit deze industrie naar een hoger level te tillen.

Design for Recycling

Op woensdag 3 oktober, tijdens de eerste beursdag, wijdt Fevia een volledig programma aan ‘Design for Recycling’. Want er staan de voedingsindustrie heel wat uitdagingen te wachten op het vlak van verpakkingen. De recyclagecijfers, zeker van plastic verpakkingen, moeten omhoog. Verpakkingen moeten nog beter inpassen in een circulaire economie. Fevia organiseert daarom in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval, dit seminarie om de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de recyclage van verpakkingen aan de verpakkende bedrijven voor te stellen. Leuk weetje: het kabinet van Minister Marghem (minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling) opent het seminarieprogramma en verder zullen er ook sprekers komen van Go4Circle, Plarebel, Fost Plus, Fetra,… .

Smart Packaging

De tweede beursdag neemt Pack4Food en Flanders’ Food op zich en gaat over Industry 4.0 en smart packaging. Zo leert u onder andere meer over de voedingsverpakking van de toekomst en het project Terafood (ontwikkeling van een intelligente verpakkingssensor). Op die manier biedt Empack een complementair programma aan vanuit de voedingssector.

Meer beursinformatie?

Meer informatie is te vinden op de website van de Empack, waaronder ook informatie over de beurs Logistics & Distribution. Dit event rond warehousing, interne logistiek en distributie vindt gelijktijdig plaats en sluit qua thematiek perfect aan bij Empack. Empack en Logistics & Distribution vormen dé one-stop-shop voor het verpakken, behandelen én leveren van goederen op de meest efficiënte en kwalitatieve manier.

 

Reageer op dit artikel