nieuws

“Nieuwe wereld Whisky’s’ in opmars

Technologie & Techniek

“Nieuwe wereld Whisky’s’  in opmars

Filliers Distillery Filliers plaatst twee gloednieuwe koperen distilleerketels. De distilleerderij maakt zich klaar voor de toekomst en breidt zijn aanbod aan premium graandistillaten uit met Single Malt Whisky.

“Nieuwe wereld Whisky’s’ zijn in opmars. Consumenten zijn op zoek naar nieuwe smaakervaringen. Willen we daar vanuit Filliers een antwoord op kunnen bieden, dan moeten we meer dan ooit verder blijven distilleren, stoken en rijpen” zegt productiedirecteur Filip Firmin Waelkens. CEO Bart Cnudde voegt hieraan toe dat het om één van de grootste projecten in de geschiedenis van de distilleerderij gaat. maakt zich klaar voor de toekomst en gaat zijn aanbod aan premium graandistillaten verder uitbreiden met Single Malt Whisky.

Koperen stookketels

De twee gloednieuwe koperen stookketels die dinsdag 28 augustus geplaatst werden, zullen exclusief gebruikt worden voor het distilleren van super premium Single Malt Whisky. De ketels, gemaakt door het befaamde Schotse bedrijf Forsyths, wegen samen ruim 6 ton en hebben een capaciteit van 7.000 liter. Om deze loodzware ketels te installeren, schakelde Filliers Distillery een gigantische kraan in die ze met het nodige precisiewerk in de stokerij hees. De gloednieuwe stokerij zal dit jaar nog in gebruik worden genomen.

 

Reageer op dit artikel