nieuws

Flanders’ Food brengt toekomst van de voeding tijdens SuperNova-event

Technologie & Techniek

Flanders’ Food brengt toekomst van de voeding tijdens SuperNova-event

Flanders’ FOOD heeft zich samen met vele partners, waaronder imec en KU Leuven, geëngageerd om de toekomst van de voeding in beeld te brengen, dit zowel op de expeditie als op de Tech Fair tijdens het innovatiefestival SuperNova in Antwerpen.

‘Tomorrow is unstoppable. Embrace the future at SuperNova.’ met deze tagline gaat het innovatiefestival in Antwerpen donderdag voor vier dagen van start. Alles draait er rond het leven van de toekomst, ook van onze voeding.

Professioneel en publiek

Het festival bestaat uit verschillende delen, zo is er donderdag en vrijdag het professioneel luik met de Tech Fair, de conferentie, een investors pitch en een jobbeurs. Het publieke luik dat in het weekend wordt opgezet bestaat uit verschillende expedities rond elk aspect van het leven: voeding, retail, gezondheid, mobiliteit…

Innovatieve vormen van landbouw en processing

De expeditie is opgezet in het Felix Pakhuis en vindt plaats tijdens het weekend. Hier zullen bezoekers kennismaken met toekomstgerichte en innovatieve vormen van landbouw en processing. Naast Flanders’ FOOD is hier ook ILVO te vinden. In elke stap van de keten worden een aantal innovaties en mogelijkheden voor de toekomst op een concrete en interactieve manier gedemonstreerd.

Een breed gamma

Een greep uit het brede gamma zijn: de menapische varkens, verticale boerderijen en aquaponics. In de supermarkt van de toekomst kan je verschillende producten van de toekomst vinden zoals hybride burgers en gedroogde krekels. Letterlijk proeven van de toekomst kan in het restaurant van het Felix Pakhuis waar er met verschillende ingrediënten vanop de expeditie zal worden gekookt.

Roadmap industrie 4.0

Tijdens de Tech Fair in de Waagnatie zal Flanders’ FOOD haar Roadmap industrie 4.0 tentoonstellen. Daarnaast verwelkomen we partners imec en KU Leuven op onze stand. Zij zullen respectievelijk hun hyperspectrale camera en 3D-printer demonstreren.

 

Reageer op dit artikel