nieuws

ILVO toont innovaties tijdens Festival van de toekomst

Technologie & Techniek

ILVO toont innovaties tijdens Festival van de toekomst

Zaterdag 29 en zondag 30 september toont ILVO tijdens het Festival van de Toekomst, SuperNova aan het publiek twee typische Food Pilot demonstraties, waar machinebouwers, labomensen en voedingsspecialisten elkaar versterken op weg naar duurzamere voeding. Ook is er één verhaal over het Internet of Things dat de hele voedingsproductieketen gaat veranderen.

Bezoekers van SuperNova kunnen zaterdag en zondag 29 en 30 september ontdekken hoe ILVO in zijn zuivellaboratorium met de nieuwste detective techniek de diersoort(en) opspoort die de melk leverden voor mozzarella. Ook leren de bezoekers er de ongekende rijkdom die er schuilt in het Vlaams fruit. Welke antioxidanten zitten in welke appelsoorten, en vooral, hoeveel daarvan komt er na het persen nog in het sapje terecht?

Tractor van de toekomst

Bezoekers aan het Festival van de Toekomst kunnen klimmen in de 4.0 tractor en dito spuitmachine. In combinatie met een drone zien en beslissen zij op welke halve vierkante meter er hoeveel product gespoten moet worden. Een inspirerende case waarin big data en smart farming de landbouwer preciezer en spaarzamer doet werken. Doe maar eens een gok hoeveel milieuwinsten dit ‘slimme boeren’ kan opleveren. 

Reageer op dit artikel