nieuws

Bevochtigingssystemen voor een gezond bedrijf

Technologie & Techniek

Bevochtigingssystemen voor een gezond bedrijf

Luchtbevochtigingssystemen in de productie reduceren niet alleen de bedrijfskosten met betrekking tot afval, claims, ziekte en energie. Ze verhogen ook nog eens de productiviteit.

Relatieve luchtvochtigheid in binnenruimtes zoals productiehallen en stockageruimtes is een belangrijke succesfactor voor een economisch gezond bedrijf. Wanneer de luchtkwaliteit te droog is kan dit leiden tot ongewenste veranderingen in de vorm en afmetingen van goederen en producten, of tot problemen die veroorzaakt worden door elektrostatische ladingen.

Verhoging efficiëntie

Een slecht klimaat vertraagt niet alleen de productie, maar zorgt ook voor een hoger verbruik van materialen en een lagere productiviteit van werknemers en zelfs ziekteverzuim. De oplossingen van Merlin, die geïntegreerd kunnen worden in bestaande klimaatsystemen hebben – volgens leverancier WRH Group – meestal een ROI van minder dan een jaar. Kosten met betrekking tot afval, claims, ziekte en energie worden immers gereduceerd terwijl de productiviteit toeneemt.

Reageer op dit artikel