nieuws

Callebaut start e-learning platform over chocolade van chefs, voor chefs

Technologie & Techniek

Callebaut start e-learning platform over chocolade van chefs, voor chefs

Callebaut lanceerde 13 november Chocolate Academy Online, het eerste e-learning platform toegewijd aan professioneel onderwijs in chocolade voor chefs, door chefs. De Academy wil de creativiteit en passie bevorderen van chocolade-entrepreneurs en creatievelingen over de hele wereld. E-commerce volgt later buiten de VS.

“We doen een simpele maar gedurfde belofte: de Chocolate Academy Online maakt je kundig met chocolade, op ieder moment en waar ook ter wereld, gewoon vanuit jouw keuken.” aldus Andrea Doucet Donida, Algemeen Directeur Chocolate Academy Online.

Primeur in chocolade

Het e-learning platform is volgens de chocoladeproducent ’s werelds eerste e-learning platform toegewijd aan onderwijs in chocolade voor chefs, door chefs. “Hiermee kunnen ambitieuze chefs en chocolatiers hun ambacht meester worden en hun personeel doen groeien, door ze te laten leren van de besten in het vak – via een online, interactieve en gepersonaliseerde chocolade-ervaring. Dankzij interactieve cursussen kunnen chocoladeprofessionals leren van een aantal van ’s werelds beste chocolatiers en banketbakkers, waaronder Ryan Stevenson, chef-kok Callebaut Flagship Chocolate ™ Belgium, finalist van België voor de World Chocolate Masters 2009.

Interactieve cursussen

Het platform biedt een groot aantal interactieve cursussen met video-instructies door erkende chocoladechefs, gemaakt om leerlingen te helpen in hun ontwikkeling en om ze meester te maken van professionele bewegingen en technieken. Elke week wordt er een nieuwe cursus toegevoegd om studenten te stimuleren en te motiveren om nog meer te leren, met downloadbare gedetailleerde, stapsgewijze recepten en tips & tricks van de chef voor ieder seizoen.

Technieken

Leerlingen die nog niet bekend zijn met bepaalde technieken die een chef gebruikt, kunnen op interactieve elementen in de video klikken om meer te leren over de specifieke technieken of recepten. Zodra ze de techniek begrijpen en onder de knie hebben, kunnen ze hun les verderzetten. Zo heeft het online platform iedereen iets te bieden, van beginner tot expert en levert een gepersonaliseerde leerervaring voor elke leerling.

Online gemeenschap

De online gemeenschap vormt een essentieel onderdeel van de Chocolate Academy Online. Naarmate deelnemers langs de verschillende vaardigheidsniveaus klimmen, kunnen ze bij mede-chocoladestudenten terecht voor vragen, elkaar uitdagen en prestaties vergelijken, foto’s van hun creaties uploaden en feedback ontvangen van andere chefs.

E-Commerce

Het platform heeft een e-commerce afdeling die al in 2018 in de VS start. Hiermee krijgen klanten toegang tot de professionele Callebaut chocoladelijn. In een volgende fase breidt de Chocolate Academy Online de e-commerce uit naar meer markten en zal het aanbod groeien met essentieel kookgerei voor iedere eigentijdse chocoladeprofessional.

 

Reageer op dit artikel