nieuws

Key Technology opent Innovation and Solutions Center in België

Technologie & Techniek

Key Technology opent Innovation and Solutions Center in België

Key Technology heeft in Hasselt een nieuw Innovation and Solutions Center geopend. “Ons nieuwe ‘Center of Excellence’ in België demonstreert hoe toegewijd we zijn aan het bouwen van sterke samenwerkingsverbanden met onze Europese klanten”, zegt voorzitter en ceo Jack Ehren.

“Het Innovation and Solutions Center is een essentieel onderdeel van onze strategie om onze globale aanwezigheid te verhogen en om nieuwe, innovatieve oplossingen te bieden aan onze klanten in deze voor ons belangrijke regio,” zegt Jack Ehren, voorzitter en CEO van Key Technology.

Samenwerkingsverbanden

“Europa heeft een hoge concentratie van erg gesofisticeerde voedselverwerkers in onze doelmarkten. Deze hebben unieke verwerkingsbehoeften, die verschillen van de noden in andere regio’s. We zijn erg verheugd dat ons Innovation and Solutions Center in Hasselt ons voortaan in staat stelt om lokale demonstraties en testen aan te bieden, die ons helpen bouwen aan erg nauwe samenwerkingsverbanden om zo de meest effectieve oplossingen te vinden voor de noden van elke individuele klant. Dit nieuw centrum laat ons bovendien toe om onze VERYX sorteermachines naast de VS, voortaan ook in Europa te produceren. Hierdoor kunnen we onze Europese klanten op een snellere en meer efficiënte manier van dienst zijn.” Het Belgisch bezoekerscentrum werkt nauw samen met de andere ‘Innovation en Solution Centers’ van Key in het hoofdkwartier in Walla Walla, Washington (VS), Sacramento, Californië (VS) en Melbourne (Australië).

Demonstraties van machines

Het gebouw is 2.500 vierkante meter groot en kan hierdoor gemakkelijk meerdere klanten tegelijk laten deelnemen aan demonstraties van machines, applicatietesten en opleidingen. Er staan verschillende Key sorteermachines opgesteld, waaronder de gloednieuwe Veryx, Optyx, Cayman BioPrint, Python, VitiSort, DateSort en Veo, alsook trilgoten zoals Iso-Flo en Impulse. De sorteermachines zijn voorzien van drie-weg sortering, Pixel Fusion multi-sensortechnologie, Sort-to-Grade en meer. De configuratie van deze machines zal zodanig zijn dat we de productieomgeving van de klanten kunnen simuleren en op die manier efficiënter kunnen testen dan in batchmodus. Hierdoor krijgen klanten een beter zicht op hoe onze machines zullen presteren, specifiek voor hun producten, in hun fabrieken.

R&D

Naast het demolab, de testruimte en opleidingsfaciliteiten heeft het nieuwe gebouw in Hasselt ook een ruimte die bestemd is voor de research & development afdeling. Verder zijn hier ook verkoopmedewerkers, het applications engineering team en de afdelingen service, marketing, finance en management gehuisvest. Dankzij het nieuwe R&D lab en kantoren komt er ruimte vrij in de bestaande productiefaciliteit in Hasselt.

Interpom Primeurs

Key Technology staat maandag en dinsdag 26 en 27 november op de beurs Interpomp Primeurs in Kortrijk Xpo.

 

 

Reageer op dit artikel