nieuws

Schakelkast voor extreme toepassingen

Technologie & Techniek

Schakelkast voor extreme toepassingen

De nieuwe schakelkast VX25 van Rittal biedt installatiebouwers een efficiënte engineering, snelle montage en hoge veiligheid. Daarmee beantwoordt ze aan de strengste vereisten op vlak van corrosiebestendigheid en in omgevingen met stof, opspattend en stromend water.

Het nieuwe Rittal VX25 kastsysteem is nu ook verkrijgbaar in een 100% roestvrij staal uitvoering en voldoet daarmee aan de hoogste vereisten inzake corrosiebestendigheid. Naast het frame, de deuren, panelen en de bodemplaat zijn ook alle externe onderdelen zoals de 180°-scharnieren en handgrepen vervaardigd in RVS.

Beschermd is tegen stof, waterspatten en -stralen

Terwijl de kasttypes in plaatstaal en in RVS standaard conform de veiligheidsnormen IP 55 en NEMA 12 zijn, biedt de optionele NEMA 4X versie met IP 66 een hogere bescherming. Het betekent dat de elektrische en elektronische uitrusting in de VX25 veilig beschermd is tegen stof, waterspatten en -stralen, zelfs bij veeleisende omstandigheden.

Hoge beschermingscategorie

Om de hoge beschermingscategorie te behalen, diende de kast onder meer een waterstraaltest te ondergaan. Alle dichtingen werden gecontroleerd op lekken door het afspuiten met een waterstraal met een debiet van meer dan 240 l/min gedurende 40 minuten en 30 seconden (6 mm/sec per dichtingslengte). De test bevestigde dat geen water in de kast kon binnendringen bij vergelijkbare omstandigheden. Bovendien omvat de testprocedure controles op stof- en corrosiebestendigheid, en op bescherming tegen beschadiging door externe ijsvorming.

Bijna identiek design

Het bijna identieke design van beide VX25 kasttypes houdt in dat de engineering van de binnenkant 100% overgedragen kan worden van de kasten in RVS naar de NEMA 4X uitvoeringen. Zo besparen installatiebouwers, volgens Rittal, zowel tijd als kosten. Wanneer de VX25 kasten in RVS uitgerust moeten worden met energie-efficiënte koeltechnologie voor toepassing in veeleisende omgevingen, zijn voortaan ook de nieuwe Blue e+ koelunits in roestvrij staal verkrijgbaar.

 

Reageer op dit artikel