nieuws

Gepaneerde snacks kunnen zonder frituren toch knapperig zijn

Technologie & Techniek

Gepaneerde snacks kunnen zonder frituren toch knapperig zijn

Crisp Sensation brengt een innovatief voedselcoatingssysteem uit. Het nieuwe systeem zorgt voor een knapperig korstje om het product, zonder dat er een frituur aan te pas hoeft te komen.

ZeroFry coatings geven dezelfde smaak- en kraakervaring als voorgefrituurde producten. Bovendien kan het vetgehalte van het eindproduct met vijftig procent worden verminderd en zullen de energiewaarden ook aanzienlijk lager zijn.

Gepaneerde snacks

Gepaneerde snacks zijn een wereldwijde favoriet. Christien van Beusekom, chief technical officer van Crisp Sensation, geeft aan dat het belangrijk is om deze snacks gezonder te maken, omdat er zo veel mensen zijn die ze eten.

Tot nu toe was het gewenste eindresultaat van een knapperige buitenkant en een vochtige binnenkant alleen mogelijk door middel van frituren. Ook snacks die thuis in de oven kunnen worden afgebakken, worden eerst voorgefrituurd met veel vet.

Crisp Sensation biedt bedrijven hiermee de mogelijkheid om consumenten een gezondere, maar ook smaakvolle en gemakkelijke snack te presenteren.

Snacks bereid volgens het nieuwe systeem zullen volgens Crisp Sensation lang goudbruin en knapperig blijven met een vochtige kern die niet zal uitdrogen. Bovendien zijn ze door de consument te bereiden in een breed scala van apparaten, waaronder de airfryer en oven.

Technisch voordeel

Verder kunnen bedrijven technisch voordeel uit het proces halen. Aangezien frituren overbodig wordt gemaakt, wordt het productievermogen niet meer gelimiteerd door de capaciteit van de frituur. De limiet van de frituur wordt aangedragen als een bottleneck in veel productieprocessen.

De bestaande productielijn kan nog wel gebruikt worden met het nieuwe systeem, al moet er wel een oliesproeier worden toegevoegd.

Foto: Crisp Sensation ©

Reageer op dit artikel