nieuws

Food Pilot beschikt nu ook over een cryogene koel- en vrieslijn

Technologie & Techniek

Food Pilot beschikt nu ook over een cryogene koel- en vrieslijn

De Food Pilot beschikt sinds kort over een professionele, cryogene koel- en vrieslijn van Air Liquide. Deze is beschikbaar voor bedrijven, voor het optimaliseren, innoveren en uittesten van hun toepassing/producten. Deze uiterst snelle koeltechniek biedt voordelen voor behoud van productkwaliteit, vermijden van vochtverlies, beter en sneller slicen en vele andere voordelen.

Cryogeen koelen en vriezen laat toe de temperatuur pijlsnel te laten zakken. Dat impliceert een sterk kwaliteitsbehoud van je producten. Bovendien kan je zo gaan ‘korstvriezen’, om vochtverlies uit je product tegen te gaan. Een extra troef tegenover de mechanische vriestoren is de flexibiliteit, want in tegenstelling tot een standaardinstelling van -20°C, pas je de temperatuur van de cryogene tunnel (-40 tot -120°C) vlot aan per product of procesbatch. Tot slot is een cryogene tunnel compact, vlot te reinigen en behoeft het weinig onderhoud.

Vele mogelijkheden

Ingebed in Food Pilot biedt de cryogene tunnel Air Liquide de vele mogelijkheden van vóór- en nabewerking en kan nagenoeg elke vries- of koellijn gesimuleerd worden. Air Liquide wil zo haar expertise op optimale wijze aanreiken, voor een oplossing op maat.

Piloottesten worden begeleid door experten van Air Liquide. Ervaring in procesoptimalisatie laat toe dat met behulp van een piloottest de optimale procesparameters worden bepaald. Dat zijn onder meer streeftemperatuur in de tunnel, bandsnelheid, bandkeuze, type injectoren en ventilatiekracht. Bovendien kan men oordelen over de bekomen productkwaliteit.

Reageer op dit artikel