nieuws

Productiewaarde vlees in 2026 ruim een derde hoger

Technologie & Techniek

Productiewaarde vlees in 2026 ruim een derde hoger

In 2026 zal de globale productiewaarde van vlees ongeveer 1,5 biljoen euro bedragen, een stijging van 38% ten opzichte van 2017. Beatrice Fraese van VDMA presenteerde de cijfers voorafgaand aan de internationale vleestechnologievakbeurs IFFA. De West-Europese vleesconsumptie daalt daarentegen.

Beatrice Fraese, consultant bij VDMA (de Duitse machine-industrie), schrijft de forse groei van de productiewaarde van vlees vooral toe aan de groeiende wereldbevolking, de stijgende uitgaven aan voeding in de opkomende economieën, waar een inhaalslag wordt gemaakt door de toenemende welvaart.” Voor Azië verwacht ze een groei van +10%, voor Latijns-Amerika +12% en voor het Midden-Oosten +18%.

Voor 2022 verwacht deze Duitse machinebouwvereniging een wereldwijd vleesverkoopvolume van 260 miljoen ton.

Europese consumptie daalt

Voor de periode 2017-2022 voorspelt VDMA in West-Europa daarentegen een daling van 1% in afzetvolume. Trends als vegetarisch of veganistisch eten spelen hierbij een rol. Daartegenover staan de stijgende uitgaven voor kwalitatief beter vlees en vleesproducten, met meer aandacht dierenwelzijn en duurzame productketens, en niet te vergeten de smaak, aldus Fraese voorafgaand aan de IFFA.

IFFA

Met ongeveer 63.000 bezoekers uit circa 142 landen (2016), 1.036 exposanten uit 49 landen, op 109.900 vierkante meter is IFFA, van 4-9 mei, in Messe Frankfurt de internationale ontmoetingsplaats voor de vleessector.

 

Reageer op dit artikel