nieuws

Veelzijdig en ruimte voor groei voor groenteverwerkende bedrijven

Technologie & Techniek

Veelzijdig en ruimte voor groei voor groenteverwerkende bedrijven

FAM lanceert de Tridis 180 en Tridis 180P snijmachines, speciaal ontworpen voor verse groenten, IQF groenten en fruit en aardappelen. Ze bieden de verwerkers perfecte snijkwaliteit aan middelhoog volume.

Doordat de producten op weg naar de – bewust kort gehouden – snijzone geen obstructies tegenkomen, kan de FAM Tridis 180 aan hogere snelheid draaien, en tegelijk ultieme snijkwaliteit verzekeren. De machine levert perfecte snijkwaliteit op zachte producten zoals perzik, mango en peer of harde wortelgewassen zoals wortel, biet, ui of aardappel.

Elke dimensie

De binnenkant van het schoepenwiel is groot genoeg om producten te aanvaarden van 180 mm in elke dimensie. Daardoor kan de machine zeer goede, lange sneden maken. Het snijprincipe is gebaseerd op de bewezen snijtechnologie van de FAM Tridis 240, een succesvolle hoge capaciteit blokjessnijmachine die wordt gebruikt door veel grote voedselverwerkers.

Aardappelen in allerlei snits

Zijn niet-identieke tweeling FAM Tridis 180P van FAM is ontworpen voor het verwerken van aardappelen in frieten, kleine reepjes en blokjes. Hij produceert aan middelhoge capaciteit vlakke of gegolfde frieten van witte of zoete aardappelen met zeer mooie snit. Maar de veelzijdigheid stopt niet bij het gamma van producten die deze machine perfect kan verwerken. Een zeer uitgebreid gamma van snijmaten van 3 tot 25 mm is beschikbaar, in blokjes en reepjes, vlaksnit en golfsnit.

Bovendien gebeurt het vervangen van snijgereedschappen snel en eenvoudig door het cartridge systeem.

De nieuwe blokjessnijmachine kan middelhoge capaciteit bereiken van 1.500 kg per uur op 3 mm blokjes tot 6 ton per huur op 10 mm blokjes, afhankelijk van het soort product. Daardoor is het een aanvulling op de andere blokjessnijders van FAM: de FAM Dorphy, met lagere capaciteit, en de FAM Tridis 240, met hoge capaciteit.

Foto: FAM Tridis 180

Reageer op dit artikel