nieuws

Pilz configureerbare besturingssystemen in ontwikkeling

Technologie & Techniek

Pilz configureerbare besturingssystemen in ontwikkeling

De configureerbare besturingssystemen PNOZmulti 2 van Pilz zijn in te zetten voor het realiseren van meerdere veiligheidsfuncties op machines of installaties. De productfamilie is uitgebreid met twee veilige modulen en de configuratie heeft een nieuwe feature.

De twee nieuwe veilige modulen van Pilz kunnen zowel op de basismodulen PNOZ m B0 als PNOZ m B1 worden aangesloten. De veilige tweepolige halfgeleideruitgangsmodule PNOZ m EF 8DI2DOT is uitermate geschikt voor de bewaking van mechanische persen. Op de veilige analoge ingangsmodule PNOZ m EF 4AI kunnen ingangen van meetomvormers of sensoren met gestandaardiseerde stroomsignalen worden aangesloten. Druk, temperatuur, vulniveau en afstand, kunnen hierdoor betrouwbaar worden geregistreerd.

Configuratie – nu ook offline simuleren

De configuratie vindt zoals gebruikelijk plaats met de softwaretool PNOZmulti Configurator. Een nieuwe feature in de tool is dat gebruikers vanaf versie 10.9 uw geconfigureerde gebruikersprogramma met de functie “Simulatie” al vóór de inbedrijfstelling kunt testen. Deze simulatie biedt een flinke besparing bij het ontwerpen en complexe logica is gemakkelijk te verifiëren. Het is een comfortabel hulpmiddel om eventuele fouten vroegtijdig te herkennen, te analyseren en te verhelpen!

Reageer op dit artikel