nieuws

ING boek: Morgen op het Menu – de toekomst van onze voeding

Technologie & Techniek

ING boek: Morgen op het Menu – de toekomst van onze voeding

In het boek “Morgen op het Menu – de toekomst van onze voeding”, geven experten en ondernemers hun visie op duurzaamheid en innovatie in het brede ecosysteem van de voeding. Op 16 mei organiseren ING en Siemens een inspirerend evenement over het onderwerp.

‘Smart’ en ‘conscious’ zijn hierbij de sleutelwoorden voor de landbouw- en voedingssector van de toekomst in het boek, geschreven in opdracht van ING België door Eric Kenis. Een recent onderzoek van het ING Economics Department naar de veelbelovende food tech applicaties in de Europese voedingsindustrie bevestigt dat technologie steeds vaker bijdraagt aan de reis van onze voeding van boer tot bord.

Nieuw technologieën

Het concurrentievermogen van bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie is dan ook sterk gelinkt aan hun vermogen om nieuwe technologieën, zoals het gebruik van robotica en digitalisatie, te implementeren. En ook de retailers en de consumenten, kortom de maatschappij in het algemeen, wordt steeds veeleisender, zowel wat de producteigenschappen op zich betreft, maar ook de aspecten gezondheid en duurzaamheid worden in toenemende mate belangrijk.

Siemens en ING

Op 16 mei organiseren ING en Siemens een inspirerend evenement over het onderwerp. Voorgerecht: een technische kijk op de Food & Beverage sector door experten van Siemens. Hoofdgerecht: een strategische aanpak voor de Food & Beverage sector. Dessert – Netwerkdiner.

Tien boeken voor VMT Food-lezers

De eerste tien VMT Food lezers die een mail met als onderwerp “Morgen op het Menu – de toekomst van onze voeding” sturen naar de VMT Food redactie krijgen het boek gratis toegestuurd. Ons adres: redactie@vmtfood.be. Het boek komt niet in de handel. 

 

Reageer op dit artikel