nieuws

Nieuwe centrifugale shredders zijn geknipt voor hun taak

Technologie & Techniek

De drie nieuwste Centris sherders van FAM zijn gebruiksvriendelijk en veelzijdig, garanderen een verbeterde consistentie van de sliertjes en lage eigendomskosten, aangezien de wegwerpmesjes niet duur zijn.

Nieuwe centrifugale shredders zijn geknipt voor hun taak

De FAM Centris 400C is ontwikkeld met het oog op de kleinere en middelgrote bedrijven. De FAM Centris 400C Optitec en FAM Centris 400C Hytec bieden dankzij de TurboTorque-technologie aanzienlijk meer capaciteit met een ongeëvenaarde snijkwaliteit. De Hytec shredder heeft het hoogste niveau van hygiëne dat op de markt verkrijgbaar is, zoals wordt bewezen door de USDA Dairy Division Acceptance. Beide zijn ontworpen voor kaasverwerkers die optimaal gebruik willen maken van een beperkte vloeroppervlakte. Ze verhogen de productiviteit terwijl ze de kosten minimaliseren en de winst maximaliseren.

Gepatenteerde snijkop

Alle drie de shredders van FAM zijn uitgerust met de nieuwe SureShred 16C-snijkop, waarvoor patent is aangevraagd, de eerste snijkop die de USDA Dairy Division Acceptance ontving. De SureShred 16C wordt geleverd met de Set & Forget-technologie. De snijkop kan ingesteld worden zodat de snijmaat van de sliertjes consistent blijft, wat er ook gebeurt. Er zijn geen aanpassingen of meetinstrumenten nodig, zelfs na het schoonmaken.

Betere snijkwaliteit

Of de kaas nu hard of zacht is, plakkerig of droog, of u nu V-sliertjes, ovale sliertjes en/of halve maansliertjes snijdt, de SureShred 16C heeft bewezen dat hij een betere snijkwaliteit levert. De machine bestaat uit 16 snijstations, waardoor de capaciteit toeneemt. Om de druk op de operators te verminderen, werd er hoogwaardig, lichtgewicht materiaal gebruikt. FAM ontwikkelde ook een nieuw ontworpen raspkop die kan worden gebruikt met de nieuwe centrifugale shredders. De raspkop kan een nieuwe variëteit aan sliertjes snijden, waardoor de snijveelzijdigheid wordt vergroot en het aantal machines dat nodig is in uw productielijn wordt verminderd.

Volledige lijnoplossingen

Met de lancering van het nieuwe product bewijst FAM nogmaals dat het zijn reputatie als kaasexpert niet heeft gestolen. Al decennia lang ontwikkelt en verkoopt FAM de beste oplossingen voor het versnijden van kaas die op de markt verkrijgbaar zijn. De shredders FAM Hymaks, FAM Flexifam 55 en de shredder Deville FS 40 hebben met vlag en wimpel hun toegevoegde waarde in de kaasindustrie bewezen. Dit heeft geleid tot een klantenbestand voor FAM, dat onder meer bestaat uit de zes grootste kaasverwerkers in de VS.

Samenwerking

FAM heeft onlangs zijn samenwerking met Deville Technologies, een in Canada gevestigd klantgericht bedrijf dat op oplossingen gebaseerde productietechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie levert, uitgebreid. Deville Technologies heeft een speciale focus op kaas, waardoor klanten complete snijoplossingen voor kaas kunnen kopen met een eenvoudig en compact ontwerp: ze vergroten de capaciteit en hebben een minimum aan vloeroppervlakte nodig. Alle lijncomponenten, zoals transportbanden, voorkubussen, trilvullers en poederdispensers, zijn gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig te reinigen. Deville Technologies is de exclusieve Noord-Amerikaanse distributeur van de meest geavanceerde snijmachines van FAM. FAM is de exclusieve Europese distributeur van de volledige snijoplossingen voor kaas van Deville Technologies.

Reageer op dit artikel