nieuws

CAPTURE genomineerd voor REGIOSTAR

Technologie & Techniek

De Europese Commissie heeft het Centre for Advanced Process Technology (CAPTURE) binnen UGent genomineerd voor de EU REGIOSTARS award 2019.

CAPTURE genomineerd voor REGIOSTAR

Het Gentse onderzoekscentrum CAPTURE wil doorbraaktechnologieën ontwikkelen voor een circulaire economie en grondstoffenhergebruik, meer bepaald in de domeinen: water-fit-for-useplastics to resource en CO2 to product. Het Centre for Advanced Process Technology (CAPTURE) is opgericht door de UGent en wordt nu gedreven door verschillende kennisinstellingen die nauw samenwerken met de industrie en overheden. Momenteel bouwt wordt een acceleratorgebouw op TechLane Gent Science Park in Zwijnaarde.

CAPTURE is zichzelf razendsnel op de kaart aan het zetten. De relevantie van de thema’s, het samenwerkingsmodel en de unieke topinfrastructuur zorgen ervoor dat CAPTURE een essentiële speler wordt in cleantech-innovatie in Vlaanderen en daarbuiten. Dit is ook de Europese Commissie niet ontgaan.

REGIOSTARS

REGIOSTARS zijn de Europese prijzen voor de meest innovatieve regionale projecten. Elk jaar onderscheidt de Europese Commissie  door de EU gefinancierde projecten die excellentie en nieuwe  benaderingen in regionale ontwikkeling laten zien. Aan de deelnemende  projecten wordt tijdens communicatieactiviteiten op Europees niveau aandacht besteed, met als doel andere regio’s en projectmanagers in  Europa te inspireren

Gerenommeerde academici beoordelen de ingediende projecten en bepalen wie de winnaars zijn. Daarnaast kiest het publiek via een algemene online stemming een  eigen winnaar en kent aan een van de projecten de Publieksprijs toe. Dit jaar zijn er 199 projecten ingediend voor REGIOSTARS 2019.

Klik, like en deel CAPTURE op https://bit.ly/2IgGUBT

Reageer op dit artikel