nieuws

S3FOOD-project stimuleert digitalisering

Technologie & Techniek

Het nieuwe Europese S3FOOD-project stimuleert agrovoedingsbedrijven om slimme sensoren in het productieproces in te schakelen. Eind dit jaar/begin volgend jaar zal de eerste call gelanceerd worden. Geadviseerd wordt alvast interesse te tonen in deelname aan het Europese project voor de agrovoedingsindustrie. 

S3FOOD-project stimuleert digitalisering

Het EU-project S3FOOD, kadert in het Smart Specialisation Partnership, heeft tot doel het gebruik van slimme sensorsystemen in het productieproces van agrovoedingsbedrijven te stimuleren én financieel te steunen. Het project staat onder leiding van Flanders’ FOOD en in Vlaanderen is ook DSP Valley betrokken.

Focus op kmo’s

Uniek aan dit project, is dat minstens driekwart van het budget rechtstreeks naar kmo’s gaat! Kmo’s in de agrovoedingssector en technologieaanbieders kunnen via twee open oproepen samen projecten indienen. Elk bedrijf kan maximum 60.000 euro ontvangen voor het aankopen van kennis, advies en technologie.

Nog even wachten, maar toon nu al je interesse

De eerste call wordt eind 2019/begin 2020 gelanceerd. Flanders’ FOOD, DSP Valley en de andere S3FOOD-partners zullen bedrijven begeleiden bij het uitwerken van hun ideeën, de zoektocht naar partners en het indienen van projecten. Geadviseerd wordt alvast interesse te tonen in deelname aan het Europese project voor de agrovoedingsindustrie.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel