nieuws

HP en Karlville innovatief in pouch-productie

Technologie & Techniek

HP en Karlville ontwikkelden een efficiënte en flexibele oplossing voor de productie van flexibele HP Indigo verpakkingen.

HP en Karlville innovatief in pouch-productie

Vergeleken met de traditionele methoden kan de productie door de samenwerking tussen Karlville met HP in één shift in plaats van meerdere shifts die weken duren worden uitgevoerd. Hierdoor zijn converters in staat om op een rendabele manier kleine oplages te produceren.

Flexibele afwerkingslijn

“Karlville heeft een flexibele verpakkingsafwerkingslijn ontworpen die specifiek is afgestemd op de HP Indigo digitale persen, zodat deze direct op de markt kunnen worden gebracht en de complexiteit en investering aanzienlijk wordt verminderd. Thermisch lamineren is verreweg de meest economische benadering voor labelbedrijven om flexibele verpakkingsruimtes te betreden. Pack Ready biedt de mogelijkheid om te variëren en de mentaliteit te veranderen om te kunnen lamineren, snijden en pouchen in één dag”, zegt John Price, Karlville directeur. De  afwerkingslijn werd voorgesteld op de veertigste Labelexpo 2019 in Brussel.

Lamineren

De thermische laminator Karlville Pack Ready, die geoptimaliseerd is voor HP Indigo ElectroInks, zorgt voor een robuuste hechtingskracht die het mogelijk maakt om direct na het lamineren te snijden en pouchen. De oplossing is geschikt voor een breed scala aan verpakkingstoepassingen en kan voldoen aan de strengste wereldwijde voorschriften voor voedselveiligheid.

 

 

 

Reageer op dit artikel