nieuws

Innovatieve afvullijn vult af in fles en blik

Technologie & Techniek

Scheldebrouwerij gaat in 2020 een nieuwe afvullijn installeren die het mogelijk maakt om op hoogwaardige kwaliteit en grote schaal bier af te vullen op zowel fles als blik.

Innovatieve afvullijn vult af in fles en blik

“De nieuwe afvullijn, de Kosme Combifiller,  zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop en met deze innovatieve afvullijn kunnen we een professionaliseringsslag maken in kwaliteit over de gehele breedte. Tevens mogen wij ons hiermee voorloper noemen in de opkomst van craft beer in blik waarmee ecologische en kwalitatieve voordelen worden bereikt. Hiermee hopen we bij te dragen aan onze missie om duurzaam en maatschappelijk betrokken te werken”, aldus de trotse eigenaar Frans Ooms.

Razendsnelle fles/blik afvuller

De leverancier van de afvullijn Kosme is onderdeel van Krones. Scheldebrouwerij lanceert hiermee de eerste afvullijn met een combinatie van een fles-blik afvuller met een capaciteit van 9.000 flessen per uur. Dat is 3 x zo snel als de huidige afvullijn.  De nieuwe afvullijn is volledig geautomatiseerd met een palletiser, depalletiser en een nieuwe etiketteermachine voor zelfklevende etiketten. De etiketten zijn zonder plastic en toe te passen rondom blik (33 cl) en als buik-, rug- en hals etiket op fles (33 cl en 75cl). Daarnaast blijft ook afvullen op fusten mogelijk.

Reageer op dit artikel