nieuws

The Absolut Company verbetert productie-efficiëntie en -flexibiliteit

Technologie & Techniek

The Absolut Company voert een pilotproject van Siemens Opcenter uit in één van de drie fabrieken in Åhus (Zweden). Dit is de eerste stap in een, uiteindelijk bedrijfsbrede, uitrol in de drie fabrieken die gedistilleerde dranken produceren voor wereldwijde distributie.

The Absolut Company verbetert productie-efficiëntie en -flexibiliteit

Siemens Digital Industries Software werkt nauw samen met The Absolut Company, bekend van het merk Absolut Vodka, met betrekking tot de Siemens Opcenter Execution-software.  De software helpt The Absolut Company bij diverse uitdagingen in de drankenmarkt, waaronder de toenemende vraag naar hoge kwaliteit en variatie van producten en productiemethoden en de hoge kostendruk van de wereldwijde voedingsmiddelen- en drankindustrie.

“Organisaties in de consumentenproductenindustrie hebben te maken met toenemende regelgeving, de behoefte aan wereldwijde productie om aan de lokale eisen te voldoen en de concurrentiedruk die kan leiden tot lagere marges”, aldus Mats Friberg, Vice President & Managing Director Nordic Operations bij Siemens Digital Industries Software. “The Absolut Company ziet dat digitalisatie de sleutel is om concurrerend te blijven in deze snel veranderende sector. Wij waarderen het vertrouwen dat het bedrijf heeft in onze oplossingen en zullen een sterke partner zijn in de ontwikkeling van The Absolut Company naar een digitale onderneming.”

Productie-efficiëntie en -flexibiliteit

“The Absolut Company streeft altijd naar de beste productieprocessen binnen de industrie. Industry 4.0 gaat een belangrijke rol spelen in het voldoen aan de toekomstige vraag en verwachting van de consument. We zijn blij dat we Siemens Digital Industries Software als belangrijke partner in dit proces hebben”, zegt Anna Schreil, VP Operations bij The Absolut Company.

Gehele waardeketen

Siemens Opcenter Execution maakt deel uit van het Siemens-aanbod voor de consumentengoederen en voedingsmiddelen- en drankindustrie. De oplossing is ontwikkeld om de gehele waardeketen te bedienen: van de ontvangst van binnenkomend materiaal tot de distributie van de geproduceerde goederen. Daarbij zijn ook de kwaliteitscontrole, productplanning, rapportage, trends en geavanceerde analyses inbegrepen. Het Siemens Opcenter Execution-proces gaat The Absolut Company helpen om de traceerbaarheid te verbeteren, orders efficiënter te beheren en de productie in real time te controleren.

 

 

Reageer op dit artikel