artikel

Respecteer de koude keten onder alle omstandigheden.

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Binnen de voedingsindustrie is het respecteren van de koude keten van cruciaal belang. Vlees, groenten, fruit, vis of zuivel: steeds is een betrouwbare en goedwerkende koelinstallatie noodzakelijk om de versheid en kwaliteit van de producten te vrijwaren.

Respecteer de koude keten onder alle omstandigheden.

Zolang de bestaande koelinstallatie voldoet aan de vereisten stelt er zich geen probleem. Maar wat als er zich een calamiteit voordoet en de chiller in storing gaat? Of de vaste koelinstallatie heeft te weinig vermogen om de warmtepieken tijdens de hete zomer op te vangen? Misschien wilt u de opslagruimte uitbreiden en heeft u hiervoor extra koelvermogen nodig?

Delta-Temp biedt zich aan als trouwe partner inzake verhuur en verkoop van industriële koeling en klimatisatie. Het team van specialisten staat klaar om uw koeltechnische vragen met raad en daad op te lossen. De uitgebreide huurvloot bestaat uit een breed gamma chillers (van 25 kW tot maar liefst 1.500 kW!), luchtbehandelingskasten, low-temp units, rooftops en mobiele airco’s. De toestellen zijn zodanig gefinetuned dat ze snel kunnen worden aangesloten en operationeel zijn.

 

Daarnaast heeft Delta-Temp ook alle benodigde accessoires in voorraad om uw tijdelijke koelinstallatie à-la-carte op te bouwen. De gecertificeerde koeltechnici van Delta-Temp zorgen voor de levering én installatie zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Case 1: Opslaguitbreiding van groente en fruit

Onlangs kwam er bij Delta-Temp een vraag binnen van een groothandelaar in fruit en groenten nabij Bergen. Door een sterke groei in zijn activiteiten moest hij noodgedwongen zijn opslagruimte uitbreiden. Hij vroeg Delta-Temp om een oplossing te vinden om zijn magazijn koel te houden op een temperatuur van ongeveer 6°C, en dit het hele jaar door!

De project leader ging ter plaatse om te berekenen hoeveel koelvermogen er precies nodig was om de hal van 4.000m³ te koelen. Deze ruimte werd gebruikt om transitproducten op te slaan, met een rolpoort die heel de tijd geopend is om de leveringen vlot te laten verlopen.

Er werd een chiller met een koelvermogen van 150kW, in combinatie met een luchtbehandelingskast van 175kW ingeschakeld om de klus te klaren. De luchtbehandelingskast levert een luchtdebiet van 20.000m³/u, ruim voldoende om het magazijn tot 6°C af te koelen.

Naast de chiller en luchtbehandelingskast, voorzag Delta-Temp uiteraard ook alle benodigde accessoires zoals een buffertank, waterslangen en stroomkabels, om de tijdelijke koelinstallatie te vervolledigen. Zowel de levering als de installatie werden vlekkeloos door de koeltechnici van Delta-Temp uitgevoerd.

De dag na de installatie ging de project leader langs om zeker te zijn dat de installatie het gewenste resultaat opleverde. Zo hebben ze alweer een tevreden klant die zich nu zorgeloos kan concentreren op zijn kernactiviteiten en de groei van zijn bedrijf!

Case 2: Geen zure melk, dankzij Delta-Temp

De zomer van 2018 staat in het collectief geheugen gegrift door de warme temperaturen en aanhoudende droogte. De telefoon bij Delta-Temp stond roodgloeiend: niet zozeer van de hitte, maar van het groot aantal klanten die beroep op hen deden om kantoren, opslagplaatsen, bedrijfshallen, enz… te koelen of te klimatiseren.

Zo ook een Oost-Vlaams zuivelbedrijf dat hun opslagruimte had uitgebreid. Aangezien de bestaande koelinstallatie onvoldoende vermogen had om deze uitbreiding mee te koelen, kreeg Delta-Temp de vraag hen uit de nood te helpen.

Gezien de hoogdringendheid in dit geval vertrokken de koeltechnici zo snel mogelijk naar de klant om hem uit de nood te helpen. Op slechts enkele uren tijd was alles geïnstalleerd en draaide de installatie op volle toeren. Met slechts één low-temp unit slaagden we erin de temperatuur in de ruimte met maar liefst 10°C te doen dalen!

Case 3: Continuïteit garanderen binnen een vleesverwerkend bedrijf

De klant in kwestie is een grote speler binnen de vleesverwerkende industrie. Tijdens ingrijpende werken aan zijn koelinstallatie wenst hij toch de continuïteit van het productieproces te garanderen. Normaal duren de werken 8 dagen, maar we houden er rekening mee dat dit door onvoorziene omstandigheden langer kan uitlopen. Samen met de klant zoeken de experts van Delta-Temp naar de beste oplossing om hem hierbij te helpen.

Het resultaat: een volledig autonoom systeem bestaande uit 3 chillers van 400kW, aangedreven door een 500kVA generator met externe dieseltank. Omwille van de voedselveiligheid gebruikt de klant Zitrec (een biologisch afbreekbaar koelingsmiddel), waardoor deze via een warmtewisselaar gescheiden moet blijven van ons koelingsmiddel. Met een krachtige pomp werd de Zitrec via 4 inch-slangen over het dak naar de verdampers gebracht. Dankzij deze opstelling kan men de optimale temperatuur van 1 à 2°C behouden, zowel in de productiehal als in de opslagruimte, en kon de productie zelf op volle toeren blijven draaien.

Lopen de werken aan de vaste koelinstallatie wat langer uit? Of wil de klant een testfase inlassen achteraf? Geen probleem: het flexibel huursysteem geeft hem alle vrijheid en zekerheid.

Ontdek het volledig aanbod van producten en diensten op www.delta-temp.be. Heeft u een vraag inzake de koeling of klimatisatie binnen uw bedrijf? Contacteer dan Delta-Temp op het nummer 0800 25 25 6 of via info@delta-temp.com

  

Reageer op dit artikel