congres

Voedselveiligheid & Kwaliteit

21 november | Seminarie: Listeria in de voedingsindustrie

Thema: Voedselveiligheid

Soort congres: Seminarie

Listeria monocytogenes is een bacterie die de infectieziekte Listeriose veroorzaakt. De bacterie wordt vaak aangetroffen in rauwe voedingsproducten zoals melk, vlees, gevogelte, vis, rauwe groenten en fruit. Listeria heeft het vermogen om te overleven tijdens koeling en zelfs bij temperaturen van 1 °C.Onnodig te zeggen dat deze bacterie een belangrijk risico kan vormen voor de volksgezondheid. Afgezien van de mogelijk ernstige gezondheidsproblemen, kunnen uitbraken leiden tot product recalls, productiestilstanden en een zwaar beschadigde merkreputatie.

21 november | Seminarie: Listeria in de voedingsindustrie

Christeyns Food Hygiene organiseert op 21 november een wetenschappelijk seminar over dit belangrijke voedselveiligheidsprobleem. Gastsprekers van onder andere Campden BRI, Universiteit Gent en ILVO schetsen de problemen rond Listeria en bieden mogelijke oplossingen voor optimale preventie en controle.

Voorlopig programma (presentaties in het Engels)

Dit seminar is bedoeld voor alle werknemers in de voedingsindustrie die verantwoordelijk zijn voor voedselveiligheid en kwaliteit (kwaliteitsmanagers, productiemanagers, …)

09h00 WELCOME
09h25 – Pedro Pisonier Operations director Food Hygiene BE Christeyns: Introduction
09h30 – prof. dr. Mieke Uyttendaele Director Laboratory for Food Microbiology and Food Preservation UGent: Risk factors of contamination with Listeria Monocytogenes
10h15 – PhD Hansjörg Lehnherr Director PTC Phage Technology Center: Phages: legal framework and current application in preventing Listeria
11h00 – COFFEE BREAK
11h30 – ir. Geert Hulpia (MBA) Hygiene consultant Control of Listeria monocytogenes in the fresh meat production
12h00 – Dr. ir. / PhD Koen Dereu Senior researcher ILVO: Safe Meat project results: routing of Listeria in slaughterhouses
12h45 – LUNCH
13h45 – Dr Roy Betts Head of Microbiology Campden BRI Group: Recent Listeria outbreaks: root cause and impact
14h15 – dr. Fernando Lorenzo Head of R&D Food Christeyns: Listeria defense program: a practical approach including metagenomics and testimonial
15h00 – PANEL Q&A
15h30 – NETWORK DRINK

Waar & wanneer

We verwelkomen u graag op ons seminarie in Gent (België) op 21 november, van 9h00 tot +/- 15h30

Locatie: Communicatiecampus – Auditorium 4, Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent.

Een lekkere lunch is inbegrepen in het programma. Natuurlijk 100% Listeria-vrij.

Kosten

Voor Christeyns-klanten is het seminar gratis. Voor niet-Christeyns-klanten bedragen de kosten van het seminar € 35, –. Facturen moeten binnen 30 dagen na ontvangst van de factuur worden betaald. De registratie is pas definitief na betaling. Annulering is kosteloos tot 2 weken voor het evenement. Daarna moet het volledige bedrag worden betaald. Kan u onverwachts niet deelnemen, dan kan u zich uiteraard laten vervangen door een collega.

Graag uw registratie bevestigen via dit inschrijfformulier.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel