nieuws

GFSI akkoord BRC Opslag en Distributie

Voedselveiligheid & Kwaliteit

GFSI akkoord BRC Opslag en Distributie

De GFSI heeft de BRC Storage & Distribution goedgekeurd tegen het Guidance Document (zesde versie), zo maakte GFSI via een persbericht bekend. Hiermee voldoen nu alle BRC-deelnormen aan de GFSI-eisen (zie de figuur).

BRC Storage and Distribution bevat eisen over het vervoer en opslag van levensmiddelen (zowel verpakt als los), verpakkingsmaterialen en consumentenproducten waaraan logistieke dienstverleners en groothandel moeten voldoen. De norm is niet geschikt voor handelaren zonder eigen opslagfaciliteiten; hiervoor bestaat sinds 2014 de BRC Global Standard for Agents & Brokers.

De eerste versie van BRC Storage & Distribution kwam uit in 2006. Bedrijven kunnen hiermee aantonen dat zij voldoen aan de wettelijke verplichtingen met als doel een hoge mate van bescherming van de consument te realiseren.

Reageer op dit artikel