nieuws

Profile Advantage metaaldetector elimineert producteffect

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Profile Advantage metaaldetector elimineert producteffect

Producenten en verwerkers van vlees en gevogelte, zuivel, bakkerijproducten en kant-en-klaarmaaltijden en bedrijven die hun producten verpakken in gemetalliseerde folie, kunnen nu door de Profile Advantage metaaldetector van Mettler-Toledo een detectiegevoeligheid voor metaaldeeltjes bereiken, zoals eerder alleen was mogelijk bij droge productinspectie toepassingen.

Jarenlang zorgde het zogenoemde producteffect ervoor dat de detectiegevoeligheid voor metaaldeeltjes in voedingsmiddelen met een hoog vocht- of zoutgehalte of verpakt in gemetalliseerde folie, beperkt was ten opzichte van droge (en dus niet geleidende) of onverpakte voedingsmiddelen. 

Producteffect geëlimineerd

De recent gelanceerde Profile Advantage metaaldetector van Mettler-Toledo elimineert het fenomeen producteffect uit het proces, resulterend in tot 50% verbeterde detectiegevoeligheid ongeacht het verpakkingsmateriaal. Vergeleken met traditionele metaaldetectiesystemen vindt de Profile Advantage hiermee meer metaalverontreinigingen in zelfs de meest uitdagende toepassingen, zoals nat, warm of gekoeld voedsel. Bovendien kan de Profile Advantage het aantal valse uitworpen drastisch verminderen. Zo kunnen vleesproducenten hun foutieve uitworp geassocieerd met het producteffect tot wel 95% reduceren bij de detectie van de kleinste metaalverontreinigingen. De Profile Advantage maakt gebruik van baanbrekende multi-simultane frequentie (MSF) technologie. 

Technologische doorbraak

“Het overwinnen van producteffect is voor lange tijd één van de key issues geweest in onze industrie” vertelt Jonathan Richards, Head of Marketing bij Mettler-Toledo Safeline Metal Detection. “Ons Profile Advantage systeem is een grote technologische doorbraak in metaaldetectie. Het helpt producenten bij het beschermen van hun merk, het reduceren van kosten en verbeteren van productiviteit. Het nieuwe metaaldetectiesysteem ondersteunt voedingsproducenten door ervoor te zorgen dat alleen producten vrij van metaalverontreinigingen de fabriek verlaten. De combinatie van betrouwbare prestaties en lage totale gebruikskosten zorgt ervoor dat Profile Advantage metaaldetectie de beste keuze is.” 

MSF-technologie

Bij de multi-simultane frequentie technologie van de Profile Advantage staat het “3S” algoritme en bijbehorende productsignaalonderdrukking centraal. Conventionele metaaldetectors leggen simpelweg het actieve productsignaal vast en slaan deze op. De Profile Advantage daarentegen past het algoritme op ieder passerend product opnieuw toe. Hierdoor wordt een veel hogere detectiegevoeligheid bereikt. 

Reageer op dit artikel