nieuws

Online enquête over alternatief voor THT-datum (update)

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Online enquête over alternatief voor THT-datum (update)

Tetra Pak wil graag weten welk alternatief voor de term ‘Tenminste Houdbaar Tot’ (THT) de voorkeur heeft en organiseert een uitgebreide online enquête over de houdbaarheidsdata. Invullen kan tot en met 14 juni.De uitkomst zal gedeeld worden op sociale media.

Een verkeerd begrip van de houdbaarheidsdatum werkt voedselverspilling in de hand, menen zes op tien Belgen. Vier op tien consumenten begrijpt niet goed wat ‘Tenminste Houdbaar Tot’ inhoudt en een kwart kent het verschil niet met ‘Te Gebruiken Tot’. Volgens 10% is er zelfs geen verschil.

Brainstormsessie

Verpakkingsspecialist Tetra Pak organiseerde daarom op 2 juni samen met experten uit de academische wereld, de voedingsindustrie en de retailsector een brainstormsessie over alternatieven voor de term ‘Tenminste Houdbaar Tot’ (THT). Ook de retail en food magazines RetailDetail en VMT Food waren vertegenwoordigd.

Online enquête (update*)

De brainstorm resulteerde in vijf alternatieve termen voor THT. Laat weten welke term uw voorkeur krijgt en vul voor dinsdag 14 juni de online enquête in over de impact van een alternatieve benaming voor THT op voedselverspilling.

*De link hierboven naar de enquête is nu de juiste.

Sociale Media

De uitkomst van de brainstormsessie zal gedeeld worden op Facebook en via twitter met een oproep om te stemmen voor het ‘beste’ alternatief voor ‘Tenminste Houdbaar Tot’. De consument kan via Twitter ook zelf alternatieven voorstellen voor de term ‘Tenminste Houdbaar Tot’. Zodra gestemd is, zal bij een online consumentenpanel gepeild worden naar de verwachte impact van de nieuwe term op voedselverspilling.

 
Reageer op dit artikel