nieuws

Nieuwe generatie magneetscheiders

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Nieuwe generatie magneetscheiders

Goudsmit Magnetics Group introduceerde op de vakbeurs Solids een nieuwe generatie magneetscheiders voor metaaldeeltjes (<30 µm) uit poeders. De Easy Clean flow magneet onderscheidt zich door de gebruiksvriendelijke reiniging, verbeterde doorstroming en hoge Gausswaarden op de staven.

In tegenstelling tot eerdere ontwerpen, waarbij dergelijke magneten voorzien werden van twee lagen dunne (Ø 25 mm) staven, bevat het nieuwe ontwerp van Goudsmit Magnetics Group één rij dikke staven van Ø 50 mm. Dit levert een hoger scheidingsrendement op, zo bleek uit nieuwe meettechnieken met onder meer simulaties van magneetvelden en tests in het eigen testcentrum.

Langer contact

De dikkere staven staan namelijk langer in contact met de magnetische deeltjes. Bijkomend voordeel is dat de magneet in zijn geheel lager wordt en dus minder inbouwhoogte vereist. Één rij staven zorgt daarnaast voor een verbeterde doorstroming van het product; dit is met name een voordeel voor moeilijk stromende poeders. 

Eenvoudigere reiniging

De pneumatische magneetstaven vereenvoudigen het reinigingsproces. De magneetstaven worden via de geleiding naar buiten gereden (foto) en wanneer zij zich buiten het huis bevinden, worden de magneten binnen de staven naar buiten geblazen. Een plaat houdt de gevangen magnetische delen tegen, waarna deze in een opvangbak vallen.

Reageer op dit artikel