nieuws

Bescherming, productiviteit en kwaliteit in de productie

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Bescherming, productiviteit en kwaliteit in de productie

Mettler Toledo demonstreert tijdens interpack 2017 hoe bescherming, productiviteit en kwaliteit producenten helpen bij het verbeteren van hun processen en hun concurrentievermogen op de wereldwijde markt. Op de stand zijn verschillende live demonstraties op productielijnen voor voeding.

Deskundigen bespreken op interpack 2017 beursstand (11 B55) van Mettler Toledo onderwerpen zoals bescherming van het merkimago, compliance, de steeds complexere wet- en regelgeving voor de farmaceutische en voedingsmiddelensector; productiviteitsverbetering en verhoging van de efficiëntie van operators ter verbetering van de OEE; verbetering van de productkwaliteit door de detectie van fysieke verontreinigingen; gegarandeerde en nauwkeurige productgewichten, volledigheidscontrole en een goede etikettering; en belangrijker nog, de veiligheid van werknemers die de inspectiesystemen op de productielijnen bedienen.

Vier productielijnen

Op de beursstand worden op vier productielijnen allerlei oplossingen gedemonstreerd, zoals X-ray systemen, controlewegers, vision inspectiesystemen en metaaldetectors, maar ook geavanceerde softwarepakketten zoals ProdX, waarmee het datamanagement en de gegevensintegratie ondanks de veeleisende productieschema’s heel eenvoudig wordt.

Metaaldetectie

Te zien zijn ook de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van metaaldetectie Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een nieuwe emulatiefunctie op basis van VNC-technologie proberen waarmee gebruikers op afstand toegang krijgen tot en controle hebben over meerdere metaaldetectors via genetwerkte mobiele telefoons, tablets, laptops en andere productielijnapparatuur.

Minder controles

Ook wordt de nieuwe gereduceerde teststand (Reduced Test Mode) getoond. Bezoekers kunnen live demonstraties zien van hoe deze innovatieve technologie het aantal routinematige prestatiecontroles tot 83% reduceert, zodat de productiviteit wordt verhoogd en de kosten van routinematige tests aanzienlijk worden verlaagd.

Behalve deze verbeteringen wordt ook de nieuwe technologie gepresenteerd, met 20% meer detectiegevoeligheid voor hoge productievolumes bij droge toepassingen.

Bezoekers aan interpack kunnen ook het nieuwste Profile Advantage Pipeline-systeem in actie zien. Het demonstratiesysteem toont hoe dit metaaldetectiesysteem het probleem van luchtbellen en productholtes aanpakt en zodoende valse uitwerpen bij pijplijntoepassingen nagenoeg elimineert.

Controlewegen

Ook de controlewegers van krijgen op interpack 2017 veel aandacht, met de lancering van twee nieuwe systemen die tot 30% beter presteren. De terminals hebben diverse afmetingen en de systemen zijn verkrijgbaar met talloze opties in verschillende combinaties.

Ook wordt een geavanceerd controleweeg- en markeersysteem gedemonstreerd dat werd ontworpen voor serialisatie in de farmaceutische industrie. Het systeem combineert inkjetafdrukken en vision verificatie met uiterst nauwkeurige dynamische wegingen en tamper-evident afdichtingen. Dit garandeert wereldwijde traceerbaarheid, vergroot de procesveiligheid en helpt bij de bescherming tegen fraude.

Vision inspectie

De vier productielijnen zijn ook uitgerust met een aantal vision inspectiesystemen voor een groot aantal industriesectoren die de juistheid van verpakte producten moeten garanderen. Er worden nieuwe systemen getoond die ideaal zijn voor inspectie van de hals en de bodem van producten en voor inspecties van 360 graden met de nieuwste camera-apparatuur, inclusief smart camera-opties. Ook aggregatie- en serialisatieoplossingen worden getoond. Deze systemen stellen producenten in staat aan de vereisten van hun klanten te voldoen en compliant te blijven met de huidige en toekomstige wet- en regelgeving.

X-ray inspectie

Kennis kan ook gemaakt worden met nieuwe X-ray inspectiesystemen voor een toonaangevende detectie van glasverontreinigingen. Het systeem biedt een complete inspectie van glazen potten met een diameter tot 130 mm bij een snelheid tot 1200 potten pet minuut. Net als bij alle X-ray inspectiesystemen van Mettler Toledo hebben deze ook extra inspectiefuncties die waarde toevoegen, zoals de inspectie van het juiste afvulniveau en vacuümcontroles.

Inspectiesoftware

Datamanagement en de mogelijkheid om systemen eenvoudig in bestaande productielijnen te integreren is van essentieel belang voor moderne productieprocessen.

Ontwikkelingen rond Industry 4.0 en het Internet of Things hebben de aanzet gegeven voor een grote paradigmaverschuiving in verschillende productie-industrieën. Zo heeft Mettler Toledo een software-oplossing voor inspectiedata die een naadloze integratie van productinspectieapparatuur garandeert.

De software stroomlijnt processen, zodat ze beter toegankelijk en efficiënter worden, en stelt producenten in staat het hele productinspectieproces vanuit één locatie of vanuit meerdere externe locaties aan te sturen. Dit elimineert de noodzaak van tijdrovende bewaking van de productielijnen, zodat operators zich op productievere taken kunnen concentreren.

Reageer op dit artikel