nieuws

Carrefour lanceert residuvrije peer

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Carrefour lanceert residuvrije peer

De consument vindt de eerste residuvrije peer exclusief in Belgische Carrefour supermarkten. De smaakvolle en sappige peer ook 100% Belgisch en op duurzame wijze geteeld en geoogst. Binnen een maand volgen twee 2 soorten residuarme appels die binnen 3 jaar ook volledig residuvrij moeten zijn.

Bij de ontwikkeling van deze peer kozen Carrefour België en haar partners bewust voor de Conférence peer, de populairste Belgische perensoort die omwille van zijn smaak, sappigheid, de mooie groene achtergrondkleur en de lichtbronze tint op de buik tot in het buitenland wordt geprezen.

Belgische teelt

Carrefour België koos ook bewust voor Belgische telers die zich via New Green en BelOrta groeperen. De supermarkt keten stimuleert hiermee een Belgische sector die het de afgelopen jaren erg moeilijk heeft gehad. Carrefour kwam toen met de slogan “Word Belgetariër” om de consumptie van Belgische producten extra te stimuleren. Vandaag biedt het meer dan 10.000 producten van 850 lokale producenten via het principe korteketen aan.

De volledige oogst van deze residuvrije peer van Carrefour wordt uiteraard integraal in België geteeld en geoogst. Hiervoor plantten Carrefour’s partners niet minder dan 50 hectaren aan peren voornamelijk in de regio van Borgloon, maar ook in West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Wallonië. 

Duurzaam

De telers vervingen chemische producten door nuttige organismen en het teeltuitval – dat klassiek bij een teelt bestaat – wordt tot een minimum herleid omdat Carrefour elke peer uit de oogst afneemt. Afhankelijk van hun kaliber verkoopt Carrefour elke peer in bulk of verpakt. De kleinste en minder mooie exemplaren – die de klant klassiek links laat liggen – worden dan weer tot een lekker en gezond sap geperst, dat men ook bij Carrefour zal kunnen kopen. Zo krijgen de fruittelers de garantie dat ook de ‘minder mooie’ exemplaren afgenomen worden.

Lang houdbaar

Een extra duurzame eigenschap van de Conférence peer is dat hij extra lang bewaart, waardoor Carrefour hem van 28 augustus tot eind januari in de winkel kan aanbieden en klanten hem ook extra lang thuis kunnen houden.

Ook residuarme appels op komst

Naast de residuvrije peer werkt Carrefour met New Green en BelOrta aan twee residuearme appelsoorten Novajo en Sweet Surprise die binnen 3 jaar ook volledig residuvrij moeten zijn. Hiervoor plantten de telers al 40 hectare appelbomen voor Carrefour.

Ambities

Carrefour is er dan ook van overtuigd dat het met dit initiatief appelen en peren zal aanbieden die voldoen aan de verwachtingen van de klant wat betreft gezondheid, smaak, kleur en afkomst. Tegelijkertijd zet men het vakmanschap van de lokale landbouwers via deze co-creatie in de verf.

 

Reageer op dit artikel