nieuws

Nestlé richt instituut voor voedselveiligheid op in India

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Nestlé richt instituut voor voedselveiligheid op in India

Nestlé heeft in India een instituut voor voedselveiligheid opgericht. Het Nestlé Food Safety Institute (NFSI) is gevestigd in het R&D-centrum van Nestlé in het Indiase Manesar.

Met het oprichten van dit instituut draagt Nestlé bij aan de toenemende eisen die gesteld worden voor veilige en gezonde voeding.

Pawan Agarwal, CEO van de Food Safety Standards Authority of India (FSSAI) en Suresh Narayanan, voorzitter en manager director van Nestlé India hebben het eerste instituut voor voedselveiligheid op 6 september geopend.

Toenemend bewustzijn

Volgens Nestlé India is hygiëne en voedselveiligheid van cruciaal belang om de publieke gezondheid en het consumentenwelzijn te verbeteren.

Narayanan: “Het bewustzijn van de kwaliteit van voedsel dat geconsumeerd wordt neemt toe in India. Bij Nestlé geloven wij dat voeding een sterke invloed heeft op onze gezondheid en vinden we dat er voldoende samenwerkingsinspanningen tussen regulerende organen en de voedingsindustrie moeten zijn om de gezondheid en veiligheid van consumenten te kunnen waarborgen.”

Taken

Het NFSI zal onder andere onderzoek gaan doen naar de ontwikkeling van analytische methoden. De voedselveiligheid zal verbeterd worden door chemisch toezicht: het testen van producten op verontreinigingen zoals zware metalen, pesticiden, mycotoxinen of verboden stoffen.

Ook zal het NFSI wetenschappelijke kennis creëren om zo het opstellen van risico verlagende strategieën mogelijk te maken. Dit wordt tevens de plaats waar kennis uitgewisseld wordt met bezorgde aandeelhouders bij kwesties over de voedselveiligheid.

Deze investering in het NFSI kost Nestlé omgerekend 36 miljoen euro.

Reageer op dit artikel