nieuws

Hoevekippen zonder antibiotica

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Hoevekippen zonder antibiotica

Carrefour België verkoopt voortaan onder haar label Kwaliteitsketen Carrefour hoevekippen die zijn opgegroeid zonder antibiotica. De kippen bouwden hun immuunsysteem op door uitgekiend plantaardig voedsel te eten. Hiermee voldoet de retailer aan de consumentenverwachtingen.

Carrefour wilt de rol en de vakkennis van de landbouwer, die de kwaliteit van het product bepalen, ten volle benutten. De landbouwers ontwikkelden een preventieve gezondheidsaanpak, gebaseerd op het gebruik van planten en plantenextracten. Deze nieuwe methode werkt de ontwikkeling van het natuurlijke afweersysteem van de dieren in de hand. Zo zijn ze beschermd tegen ziekten.

100% Plantaardige voeding

De kippen, met vrije uitloop, krijgen een 100 % plantaardige voeding, verrijkt met essentiële oliën en zonder GGO’s (< 0,9%), waarvan ten minste 75% graan. De kippen zijn van een rustieke soort die een sterkere weerstand heeft, waardoor ze natuurlijk en zonder antibiotica of coccidiostatica kunnen opgroeien.

Samenwerking

Voor deze Kwaliteitsketen werkt Carrefour samen met 150 landbouwers. Op elke verpakking staat een QR-code die de klant met zijn smartphone kan inscannen. Zo kan hij een filmpje bekijken van de landbouwer die de hoevekip gekweekt heeft.

Carrefour Kwaliteitsketen

Het label Kwaliteitsketen Carrefour staat voor 3 principes: respect voor de klant door een onberispelijke kwaliteit, respect voor de producent door duurzame partnerschappen, en respect voor de dieren en de omgeving dankzij het volgen van strenge normen. Op deze manier wordt er waarde gecreëerd voor de hele keten en gaat Carrefour de waardevermindering van landbouwproducten tegen.

 

Reageer op dit artikel