nieuws

Desinfecterende doekjes toegelaten als desinfectiemiddel

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Desinfecterende doekjes toegelaten als desinfectiemiddel

De PAL TX Alcohol desinfecterende doekjes van Brilliant zijn binnen België door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu officieel toegelaten als desinfectiemiddel. Ze zijn ontwikkeld om oppervlakken snel en veilig te reinigen en desinfecteren. Naspoelen is niet nodig.

De PAL TX Alcohol desinfecterende doekjes van hygiënepartner Brilliant zorgen voor een snelle, zeer effectieve reiniging en desinfectie zonder residuen van desinfectiemiddelen die op het oppervlak achterblijven. De alcohol doekjes zijn uitermate geschikt voor droge processen en watergevoelige omgevingen.

Officieel toegelaten

De Federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft de doekjes officieel toegelaten als desinfectiemiddel onder toelatingsnummer 9817B. De PAL TX Alcohol desinfecterende doekjes doden de meeste micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen. De doekjes zijn onafhankelijk getest op een reeks Europese testnormen (EN) en BS ISO 4120: 2004.

Tritex technologie

De PAL TX Alcohol desinfecterende doekjes maken gebruik van de Tritex technologie, een 3-laags materiaal wat zich kenmerkt door een hoge sterkte en een goede afgifte van chemie naar het te desinfecteren oppervlakte. Daarbij is het materiaal pluisarm waardoor het risico van productvreemde delen wordt beperkt.  Door de blauwe kleur zijn de doeken eenvoudig visueel detecteerbaar.

De PAL TX Alcohol desinfecterende doekjes zijn verkrijgbaar in drie verschillende verpakkingen, voor elke verpakkingen is een  geschikte dispenser beschikbaar.

Brilliant Group is exclusief importeur PAL International

Brilliant Group is exclusief importeur PAL International. PAL International is een toonaangevende fabrikant van geïmpregneerde doekjes. Gebruikmakend van de nieuwste productietechnieken worden de (desinfecterende) doekjes geproduceerd volgens de hoogste normen waardoor de producten geschikt zijn voor kritische werk- en productieruimtes. Met een specifieke range voor de voedingsmiddelenindustrie zijn wij in staat om alle organisaties binnen deze industrie te ondersteunen bij specifieke vragen en probleemstellingen.
 
Naast een uitgebreid assortiment aan geïmpregneerde doeken bevat het leveringsprogramma van PAL International ook dispensers en hygiënische werkkleding voor eenmalig gebruik.
 
 

 

Reageer op dit artikel