nieuws

FAVV werkt met grotere en nog efficiëntere buitendiensten

Voedselveiligheid & Kwaliteit

FAVV werkt met grotere en nog efficiëntere buitendiensten

Om nog efficiënter te kunnen werken, zijn de buitendiensten van het FAVV vanaf 1 januari niet meer per provincie georganiseerd zijn, maar wordt er vanaf dan met grotere controle-eenheden gewerkt. De veranderingen grijpen plaats in Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg, Waals-Brabant, Luxemburg en Namen.

Vanaf 1 januari wordt er binnen het FAVV niet meer gewerkt met 11 provinciale controle-eenheden (PCE’s) maar met 9 lokale controle-eenheden (LCE’s). Op die manier zullen de verschillende buitendiensten allemaal ongeveer even groot zijn. Dat moet toelaten om in elke LCE de vereiste technische kennis te verzamelen en om nog efficiënter te kunnen werken.

Lokale Controle-eenheid

Een Lokale Controle-eenheid is verantwoordelijk voor de controles op de voedingsbedrijven die zich binnen haar zone bevinden. Ze fungeert eveneens als het contactpunt voor die bedrijven en voor iedereen die binnen die regio een activiteit in de voedingssector wil starten.

Niet overal wijzigingen

Voor West-Vlaanderen, Antwerpen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Henegouwen en Luik zijn er geen wijzigingen. De veranderingen grijpen plaats in de overige provincies:

  • Het westelijk deel van de PCE Vlaams-Brabant wordt samengevoegd met de PCE Oost-Vlaanderen en zal vanaf 1 januari samen een LCE vormen, gevestigd op de site in Gent.
  • Het oostelijk deel van de PCE Vlaams-Brabant zal samengaan met de PCE Limburg en samen een LCE vormen. Ze blijven voorlopig werken vanuit de huidige twee sites in Leuven en Hasselt.
  • De PCE Waals-Brabant wordt samengevoegd met de PCE Namen tot een LCE, die zal werken vanuit de site van Bouge.
  • Vier gemeenten in het zuiden van de provincie Namen (Beauraing, Gedinne, Bièvre en Vresse-sur-Semois) worden bij de PCE Luxemburg gevoegd tot een nieuwe LCE in Libramont.

Meer informatie

Onder welke LCE valt uw bedrijf voortaan valt is te vinden op de kaarten via deze link:

 

Reageer op dit artikel