nieuws

Realco en GEA strijden samen effectiever tegen besmetting

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Realco en GEA strijden samen effectiever tegen besmetting

Het Belgisch bedrijf Realco, mondiaal marktleider in enzymatische hygiëne en ontsmetting, en de veel grotere Duitse technologiegroep GEA combineren hun expertise op het vlak van hygiëne en procestechniek. Ze richten zich hierbij vooral op het bestrijden van biofilms.

Realco, gevestigd in Louvain-la-Neuve, realiseerde vorig jaar een omzet van EUR 9,5miljoen en een groei van 15%. GEA genereerde vorig jaar een geconsolideerde omzet van ongeveer EUR 4,6 miljard, waarvan 70% in de voedings- en drankensector. Beide ondernemingen zijn beursgenoteerd.

Biofilms

Hygiëne in productiesystemen is van vitaal belang in de voedingssector. Een gebrek hieraan kan leiden tot ernstige vormen van verontreiniging in afgewerkte producten. Dit resulteert dan weer in enorme consequenties voor de fabrikant, zoals het sluiten van productielijnen of het verlies van producten. In beide gevallen betekent het tevens aanzienlijke kosten voor de fabrikant. Een mogelijke oorzaak is het ontstaan van moeilijk verwijderbare biofilms in leidingen en apparatuur (zie ook VMT Food editie 1, 14 maart, 2018).

Enzymatische oplossing

Realco (foto), martktleider in biotechnologische oplossingen, doet zijn duit in het zakje met een waaier van specifieke enzymatische oplossingen waarmee biofilms kunnen worden uitgeschakeld. GEA, dat procestechnologieën en installaties levert aan voedselproducerende bedrijven, kan het GEA SAFEXPERT®-programma aanbieden dat is gebaseerd op enzymen van Realco. Met zijn gespecialiseerde kennis op het vlak van het design van processen en fabrieken kan GEA de bron van een besmettingsuitbraak lokaliseren, klanten helpen om deze onmiddellijk te verhelpen en een uitbraak in de toekomst voorkomen.

‘Enzymes for life’ en ‘Engineering for a better world’

George Blackman, sinds begin dit jaar CEO van Realco, is enthousiast over het nieuwe partnership: “We delen niet alleen hetzelfde verlangen om uitmuntendheid en een hoog prestatieniveau te combineren voor onze klanten, maar we koesteren ook dezelfde ambities: intelligente, vernieuwende oplossingen bieden die de menselijke gezondheid bevorderen, en tegelijk het milieu vrijwaren. Dit wordt weerspiegeld door de respectievelijke baselines van onze ondernemingen: ‘Enzymes for life’ voor Realco en ‘Engineering for a better world’ voor GEA.”

Uitbreiding serviceaanbod

GEA breidt zijn uitgestrekte serviceaanbod nog uit met een nieuw product. Zo wil GEA voortdurend een hoge productkwaliteit, productveiligheid, een langere houdbaarheid van de producten en een betere productiebeschikbaarheid voor zijn klanten garanderen. “Realco biedt hoogwaardige, solide economische en ecologische oplossingen op het vlak van milieutechnische biotechnologie. Door de samenwerking met Realco zijn we in staat om iets unieks aan te bieden dat tegemoetkomt aan de behoeften van onze klanten. Die zijn immers altijd op zoek naar hogere niveaus van kwaliteit en voedselveiligheid. Tegelijk garanderen we hen de nodige efficiëntie binnen de hele productieketen”, zegt Tjitze de Wit, hoofd GEA Global Service Operations.

 

Reageer op dit artikel